Fort William
2. aprila 2021

Pred slabim mesecem novica, da bo dirka na Škotskem potekala brez gledalcev. Prvega aprila pa še ena novica, tokrat o odpovedi legendarne dirke.

Z dirkami svetovnega pokala v spustu v zadnjem letu nimamo sreče. Najprej prestavitev dirke v Mariboru z aprilskega na avgustovski termin, tokrat pa še slabša novica: dirko v Škotskem višavju, ki bi morala biti na sporedu 22. in 23. maja, so odpovedali. Zagotovo ena izmed najbolj obiskanih spustaških prireditev je že drugo leto zapored ostala brez epiloga.

Izjava organizatorja:

“Organizatorji smo si močno prizadevali in ob precejšnji podpori škotske vlade in ekipe EventScotland razvili ustrezen načrt dogodkov in sklop protokolov za ublažitev Covid-19, potrebnimh za varno izvedbo dogodka.
Kljub najboljšim željam in podpori vseh vpletenih partnerjev omejitve, ki bodo verjetno še vedno veljale, otežujejo kakršno koli izvedbo. Zato smo se neradi odločili, da so tveganja in izzivi preveliki, da bi lahko nadaljevali dogodek v skladu z varnostnimi standardi, ki jih nalaga trenutna pandemija.
Ta odpoved je za nas kot organizacijsko ekipo udarec, ravno tako je to udarec za celotno gorskokolesarsko skupnost. Hkrati se veselimo, da se bomo v bližnji prihodnosti vrnili večji, boljši in bolj strastni kot kdaj koli prej. Možnosti za kasnejši datum še preučujemo, dokončna odločitev pa bo objavljena v naslednjih nekaj tednih.”

Svetovni pokal se začne z dirko v Leogangu

  • 12. in 13. junij, Leogang (Avstrija)
  • 3. in 4. julij, Les Gets (Francija)
  • 14. in 15. avgust, Maribor (Slovenija)
  • 4. in 5. september, Lenzerheide (Švica)
  • 18. in 19. september, Snowshoe (Združene države Amerike)

Svetovno prvenstvo bo med 25. in 29. avgustom gostil Val di Sole.

Naslovna fotografija Dave Trumpore @davetrumporephoto za ekipo Unior/Devinci.

Preberi še

Svetovni pokal na Pohorju se seli v avgust!

Sledite nam