svetovni pokal world cup Maribor
9. marca 2021

Skupaj s spustom za svetovni pokal v Mariboru, otvoritveno dirko svetovnega pokala 2021, se na (malenkost) poznejše datume seli tudi evropski pokal in evropsko prvenstvo.

Te dni bi nas le mesec in pol ločil od prve dirke svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu sezone 2021, spusta v Mariboru.

A Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je danes objavila, da dirko v dogovoru s prireditelji z vikenda 24. in 25. aprila prestavlja na poletni datum: 14. in 15. avgust.

Razlog je seveda pandemija, ki se ne pusti tako hitro ugnati, kot smo vsi upali. Datum so izbrali skupaj z lokalnimi oblastmi.

“Zdaj se organizacije lahko lotimo na polno, z vero, da bomo takrat lahko gostili tudi neomejeno število gledalcev,” prestavitev komentira vodja prireditve Iztok Kvas.

svetovni pokal Maribor world cup

Prestavitev tudi za druge dirke!

S to prestavitvijo sledijo tudi novi datumi za dirke evropskega pokala in evropskega prvenstva v Mariboru. Dirka evropskega pokala iXS European Downhill Cup bo po novem na Pohorju 4. in 5. avgusta, evropsko prvenstvo pa bo tam potekalo od 6. do 8. avgusta.

Za evropsko prvenstvo in svetovni pokal Kvas obljublja precej različni progi.

Objava na uci.org

Fotografija Matevž Maček @matevz.macek.mmmedia

Preberi še

Maribor v svetovnem pokalu spet v 2023 – tudi s krosom!
UCI z nekaj novostmi in pravili

Sledite nam