Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
30. julija 2014

Kelly McGarry, Eric Porter, Guido Tschugg, Tibor Simai in … Danny MacAskill!? Na neke hude vabe jih lovijo Bovčani.

Eksotična lokacija s spektakularnimi razgledi. Bovec z okolico je že v prejšnjih letih gostil nekaj fotografskih in snemalnih ekip, ki so ponesle slike poti, pokrajine, znanih in manj znanih jezdecev ter novih oblačil, koles in opreme po vsem svetu.

Kolektiv temne gore

Letos je tam za svoj katalog za 2015 že slikala znamka oblačil Maloja, prejšnji teden pa se je v Bovcu mudila še četverica frirajderjev, ki pod imenom Dark Mountain Collective predstavljajo proizvajalca plaščev Kenda. V Bovec so prišli furat lanski zmagovalec po izbiri občinstva na tekmovanju Red Bull Rampage (kdo bi lahko pozabil njegov premet nazaj čez 22 m kanjon?), visokorasli Novozelandec Kelly “McGazza” McGarry, vsestranski jezdec in svetovni popotnik iz ZDA Eric Porter ter dva Nemca, nekdanji šampion v 4krosu Guido Tschugg in po spretnosti na vsem, kar ima krmilo – tudi če ima spodaj namesto koles smuči – znani Tibor Simai.

Da so se fantje pojavili v Bovcu, ima zasluge tudi slovenska kri v produktnem vodenju Kende, Riko Vodan, ter njegova lokalna vodniška naveza Marko Šimenc – Mac (MTB Galaxy), ki nam je tudi priskrbel fotografije. Ne škodi, da je bil Tschugg letos že tu z Malojo. Video naj bi objavili septembra.

Danny Mac

Manj znano pa je, kaj je na Bovško prineslo globalnega zvezdnika, Škota Dannyja MacAskilla, znanega predvsem po njegovih videih, v katerih natresa svoje spretnosti s prvinami triala in še česa. Danny Mac je glavno ime potujoče predstave Drop and Roll Tour, katere sporeda na spletu pri najboljši volji ni najti. V začetku prejšnjega tedna se je (brez predstave) pojavil v Trstu, potem pa še v Bovcu. Če ni sam tega nikjer objavil in če tudi njegov “naglavni” pokrovitelj ni vedel, da je tu, potem temu rečemo “neuradni obisk”.

Na uvodni fotografiji Tschugg, McGarry, Porter in Simai na Kaninu. Vse (razen prve v galeriji, pa ene žurerske, na kateri je sam) foto Marko Šimenc – Mac/MTB Galaxy.

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam