15. marca 2013

Jubilejna izvedba etapne dirke Cape Epic v Južni Afriki z le enim Slovencem. A Peter Vesel gre z nemško partnerko Anni Hellstern na stopničke med mešanimi dvojicami!

V nedeljo 17. marca se z 22 km dolgim prologom, vožnjo na čas v Meerendalu v Durbanvillu v Južnoafriški republiki, začenja jubilejna deseta izvedba najbolj priljubljene gorskokolesarske dirke na svetu. Letošnji Absa Cape Epic bo v osmih dneh 1.200 kolesarjev popeljal po 698 km dolgi trasi s 15.650 višinskimi metri. Zaključil se bo 24. marca na istem mestu kot že zandjih šest let: na vinogradniškem posestvu Lourensford v Somerset Westu.

Na štart je že pripravljen letošnji edini Slovenec na štartu. Veteran Peter Vesel je v Capetown pripotoval v četrtek po kar 48 urah na poti in po nenačrtovanem postanku v Johannesburgu. Radosti sodobnega letalskega romanja. Kolo mu ni sledilo čez vse prestope, dobil ga je danes pred mrakom in ga za pol urice peljal na sprehod. “Važno da je zdaj tu in da je celo,” pravi Pero.

Pred Petrom je njegov četrti nastop na Cape Epicu, pred njegovo partnerico, Nemko Anni Hellstern, pa drugi. Druži ju ime ekipe Rädisch Race in cilj: uvrstitev med prve tri v skupni razvrstitvi mešanih dvojic.

Rädisch Race bo letos ena izmed 62 mešanih dvojic na štartu. Na nedeljskem prologu bosta svoj Cape Epic začela natanko ob 10. uri, 59 minut in 35 sekund po lokalnem času.

Več o “naši” dvojici v februarskem članku

“Vesel sem, da sva med najboljšimi ekipami, ki imajo možnost trenirati na trasi prologa, prekolesarila jo bova jutri,” iz Južne Afrike sporoča Peter.

Za redna poročila o zapletanju in razpletanju desetega Cape Epica ter o uvrstitvah Anni in Petra se vračajte na mtb.si.

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Peter Vesel na začetku lanske preizkušnje s partnerko Michelo Benzoni, foto Luka Stanovnik.

Pokrovitelji ekipe Rädisch Race

Sledite nam