10. julija 2010

Poročilo s treninga pred jutrišnjim državnim prvenstvom v spustu v Mariboru. Manjkala bosta Jan Cestnik in Luka Novak, morda tudi Andraž Jeršin.

Miran Vauh danes ne bo parkiral kolesa - po treningu spusta ga čaka 4kros. Z istim kolesom. Vauh je v odsotnosti Luke Novaka edini, ki nastopa v obeh disciplinah.

Miran Vauh danes ne bo parkiral kolesa – po treningu spusta ga čaka 4kros. Z istim kolesom. Vauh je v odsotnosti Luke Novaka edini, ki nastopa v obeh disciplinah.

Mariborsko Pohorje poldrugi mesec po obisku svetovnega pokala. Proga je popolno nasprotje. Presušena, trda in drseča. Luknje, ki jih je v mehkem blatu za seboj pustil svetovni pokal, so zdaj kot vklesane v kamen. Čez vso progo je plast drsečega prahu. Ob drsenju čez zavoje je bilo danes kar nekaj padcev.

Zaradi okvare gondole je bil danes trening nekaj časa prekinjen, zato je podaljšan do 18. ure, a brez zadnjega skoka, na katerem že trenirajo nastopajoči v 4krosu.

Brez Ceca in Novaka

V četrtkovi napovedi je bila ugotovitev, da bomo v spustu videli popolno člansko konkurenco, očitno malce preveč optimistična. Žal bosta manjkala dva izmed favoritov. Trikratni prvak Jan Cestnik je padel včeraj na prostem treningu in si okrušil kost v sklepu palca na nogi. Kako pride to takšne poškodbe? “Pred vhodom v drugi gozd sem skočil in mi je čevelj potegnilo pod pedalo. Brez padca,” pravi Jan, ki si želi vrniti za Kranjsko Goro ali vsaj za svetovna pokala v Švici in Italiji in evropsko prvenstvo na Norveškem.

Favorit v obeh disciplinah (v 4X še dosti bolj kot v spustu) Luka Novak je še včeraj upal, da bo lahko nastopil kljub močnim bolečinam v hrbtu, ki so posledica padca v polfinalu Ribnice prejšnjo soboto. “A žal ni variante, preveč boli,” je povedal prvak v spustu iz let 2003 in 2005 ter v 4X izpred dveh let.

Andraž Jeršin si je prav tako kot Cec brez padca danes poškodoval gleženj in njegov jutrišnji nastop ni zanesljiv.

Video

Izjave Mateja Drnovška, Nejca Rutarja, Mirana Vauha, Tadeja Humarja, Žiga Pandurja, Kristjana Vrečka in Boštjana Volfa ter nekaj akcije v našem videu. Prvič pod pokroviteljstvom Specialized/Factory Store (da se ne ustrašite uvoda).

Sledite nam