Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
22. aprila 2014

Hribovšek v težkih razmerah vrnil udarec Krajncu, odlična predstava mladinca Pelizzona ter veteranov in amaterjev.

Kadar se v Biljenskih gričih dirka v zelo mokrih, blatnih razmerah, ko so očala odveč že po polovici prvega kroga, takrat se kolesarji napol miže prebijajo po progi in si v cilju z vodo izpirajo oči, polne drobnega, ostrega kremenčevega peska … Tudi na velikonočni ponedeljek je bilo na robu Vrtojbe tako na letošnji drugi dirki pokala Slovenije. XC Griči v organizaciji društva DEŠ Fleš je poleg domačih privabil tudi številne italijanske kolesarje, tako da je naposled klub zoprnim razmerah nastopilo kar 226 kolesark in kolesarjev in Hrvaške, Italije in Slovenije. Vsaj najmlajši so šli “skozi”, preden je začelo deževati.

V dirki članov se je Boštjan Hribovšek tokrat oddolžil klubskemu kolegu Gregorju Krajncu (oba Calcit bike team), ki ga je za las premagal prejšnji konec tedna v Mekinjah. Razlika med njima je tokrat po uri in 20 minutah dirke znašala pičlih, a odločilnih 16 sekund. V absolutni konkurenci članske dirke je bil zopet tretji Mitja Tancik (Energijateam.com), peterico pa sta zaključila Blaž Pristovnik (Orbea Geax) in italijanski mlajši član Davide Nardei (Trivium Lee Cougan).

“Po štirih minutah sem šel naprej. Najprej je šel Matjaž Budin, je domačin in pozna progo, je po dirko razložil Boštjan. “Na klancu je šlo prepočasi in sem šel naprej. Po prvem krogu sem imel kakšnih 20 sekund prednosti pred drugimi. Do konca je ostalo enako. Blato ni bilo lepljivo, ampak je špricalo, mokro je bilo. Vse je teklo.”

“Zadovoljen sem. Zdaj sva z Boštjanom 1:1 v zmagah,” se je sprva pošalil Grega in opisal dirko: “Od začetka smo šli naprej. Najprej sem se vozil tretji, potem sva s Tancikom vozila skupaj, predzadnji krog sem šel naprej, malo sem skočil, dobil nekaj prednosti. Do konca sem šel svoj ritem, nisem lovil Boštjana, sem se zadovoljil z drugim mestom.”

Člani so vozili šest krogov, 20 sekund za njimi pa so šli na dva kroga krajšo dirko mladinci. Do svojega prihoda v cilj je zmagovalec med mladinci Moreno Pelizzon (Caprivesi) prehitel prav vse člane. V kategoriji mu je sledil rojak Michele Marescutti (Trivium Lee Cougan), tretji je bil Peter Zupančič (Calcit bike team).

A Pelizzon ni dosegel najhitrejšega kroga! Res v nekaj drugačnih razmerah (o tem, kdaj je bila proga hitrejša, bi se dalo razpravljati) je bil še hitrejši domačin Mitja Černe (DEŠ Fleš), ki je povedel v kategoriji veteranov 1, a s predrto gumo ni prišel do cilja. Pobudo je prevzel njegov klubski kolega Aleš Boškin, ki pa je proti koncu omagoval in ga je v zadnjem krogu prehitel Damjan Utranker, sicer mojster monocikla. Italijanski amaterji so pa tako ali tako razred zase in bi se zlahka merili s člani.

Med članicami je dvoboj na čelu dobila Nina Homovec (Orbea Geax) pred Tino Perše (Calcit bike team), dobro se je držala tudi tretjeuvrščena italijanska veteranka Samira Todone. Ana Zupan (Energijateam.com) je grdo padla in z zlomljenimi rebri končala v šempeterski bolnišnici.

Vrstni redi na desfles.si

Na uvodni fotografiji Hribovšek, foto Gregor Miklič/calcit-bike.com

Fotogalerija na facebooku Prijavim.se
Še večja fotogalerija Franeta Kranjca
Fotogalerija Mateje Pelikan

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam