Leogang, svetovno prvenstvo, Vita Movrin
10. oktobra 2020

Svetovna prvakinja v olimpijskem krosu kategorije do 23 let je postala Francozinja, Vita odločno do cilja.

Še vedno vlažna, blatna in deloma skoraj neprevozna proga je po dveh sončnih dnevih tekmovalkam v kategoriji do 23 let omogočila nekoliko hitrejšo, a nič manj zahtevno vožnjo. Veliko sestopanja in previdnost na spustih, posejanih s spolzkimi koreninami, tudi nekaj driftanja po vznožju hriba, a vsaj brez dežja. Ne olimpijski kros, bolj ciklokros.

Svetovna prvakinja je postala

Francozinja Loana Lecomte, ki je potrdila odlično formo iz Novega Mesta na Moravskem. Tam je dosegla svojo prvo elitno zmago in popolnoma zasenčila svoje starejše in izkušenejše tekmice.

Tako je bilo tudi danes na dirki mlajših članic. Konkurentkam ni pustila blizu in je vodila od starta do cilja. Za štiri kroge + startni krog je porabila uro 13 minut in 34 sekund. Najbolj se ji je približala Madžarka Kata Blanka Vas, ki je zaostala minuto in 11 sekund. Do brona je z zaostankom dveh minut in 42 sekund prišla Nizozemka Celyn del Carmen Alvarado. Ena glavnih kandidatk za naslov Američanka Haley Batten je z zaostankom treh minut in 38 sekund končala na nehvaležnem četrtem mestu.

Vita Movrin se je na progo pognala odločno in ni popuščala. Večino dirke je nizala čase med 23. in 26. mestom in na koncu s tremi sekundami manj kot petnajst minut zaostanka osvojila 25. mesto! S tem rezultatom si je Movrinova postavila nov rezultatski mejnik v kategoriji mlajših članic.

Vita po dirki:

“Startala sem nekje v sredini. Cilj je bil, da ostanem na solidni poziciji in jo skušam obdržati. Glede na pretekle dneve, ko so vozili fantje in so bili ujeti za krog, smo se zmenili, da grem preko sebe, da se prebijem nekoliko bolj naprej. To mi je tudi uspelo. Gume so se samo pacale, vmes sem padla, a se nisem dala. Šla sem naprej.

Na koncu mi je uspelo prehiteti še eno tekmico in sem zaključila na petindvajsetem mestu. Mislim, da je to top, ampak vem, da moram še veliko delati na tehniki, trenirati v dežju in vem, da lahko pridem še višje.”

Vrstni redi

Foto Aleš Boben

Preberi še

SP Leogang: Pidcocku še drugi naslov!
SP Leogang: Danes XC naslova v Avstrijo in Nemčijo. Klemenčič najboljši Slovenec
SP Leogang: Dirka štafet v močnem deževju

Sledite nam