Leogang, svetovno prvenstvo, Thomas Pidcock
9. oktobra 2020

Mladi Britanec v dveh dneh do drugega naslova svetovnega prvaka. Tokrat v krosu v kategoriji U23. Matevž Govekar skromno.

Po dveh dnevih sončnega vremena podlaga na progi ni bila nič bolj suha in skoraj nič hitrejša. Ciklokros razmere je najbolje izkoristil Britanec, ki je deklasiral zelo močno konkureno mlajših članov.

Zadnja sezona med mlajšimi člani in dva naslova svetovnega prvaka

Thomas Pidcock je že na obeh dirkah svetotovnega pokala v Novem Mestu na Moravskem potrdil primat. Z dvema zmagama v svetovnem pokalu je veljal za glavnega favorita za naslov v kategoriji U23. Nihče pa ni pričakoval njegove superiorne vožnje, ki jo je prikazal na dirki v e-MTB krosu.

Pidcock je postal svetovni prvak v tej mladi gorskokolesarski disciplini in se še dodatno utrdil v vlogi prvega favorita za naslov svetovnega prvaka v olimpijskem krosu.

Iz startnega kroga se je pognal kot drugi, kmalu prevzel vodstvo in ostal v vodstvu vse do konca dirke. Vmes je nanizal še tri najhitrejše kroge, le enega mu je po času in še to le za sekundo “ukradel” Švicar Roth. Ciljna črta in naslov svetovnega prvaka sta ga čakala uro, 8 minut in 15 sekund.

Na drugo mesto se je uvrstil Američan Christopher Blevins, ki je zaostal minuto in 52 sekund, tretji je bil z zaostankom treh minut in 5 sekund Švicar Joel Roth.

Matevž Govekar je iz startnega kroga prišel na petdesetem mestu, se nato prebil do 48 in z dvema krogoma zaostanka končal na 46. mestu.

Vrstni redi

Matevž Govekar. Fotgrafija je iz Novega Mesta na Moravskem. Foto Grega Stopar.

Jutri ne pozabi na tri dirke v olimpijskem krosu. Med mlajšimi članicami bo nastopila Vita Movrin, med člani pa Tanja Žakelj in Rok Naglič. Prenos v živo le za članski kategoriji na Red Bull TV.

Foto Moritz Ablinger

Preberi še

SP Leogang: Znani so svetovni prvaki v e-MTB krosu
SP Leogang: Danes XC naslova v Avstrijo in Nemčijo. Klemenčič najboljši Slovenec
SP Leogang:Dirka štafet v močnem deževju


Izjava Thomasa Pidcocka

🗣"This is my last U23 race so it's nice to finish on a high"Tom Pidcock talks about his win, and offers some encouragement to the next generation to try all different cycling disciplines 👇

Objavil/a UCI Mountain Bike dne Petek, 09. oktober 2020
Sledite nam