BMX Nantes, Mak Breznik Falk
26. julija 2022

Prvi dan svetovnega prvenstva v Franciji nastopi kategorij cruiser. Edini slovenski predstavnik na današnji dirki je bil Mak Breznik Falk.

V Nantesu se je danes uradno začelo svetovno prvenstvo v disciplini BMX race in sicer s kategorijami cruiser. V 15 starostnih kategorijah je nastopilo 843 tekmovalcev in tekmovalk. 13-letni Breznik Falk, ki je nastopil v kategoriji cruiser 13/14 let, je imel 77 tekmecev.

Potek dirke v Makovi kategoriji

V motih (predtekmovalne skupine) je osvojil 2., 5. in 3. mesto ter se v osmino finala uvrstil kot štiriindvajseti. Osmino finala so oblikovali za 40 najhitrejših, Breznik Falk pa se je v svoji skupini uvrstil na četrto mesto, zadnje, ki je še vodilo v 1/4 finale.

Najboljših dvajset so razdelili v štiri skupine po pet tekmovalcev. V polfinalne boje so se uvrstili najboljši štirje iz vsake skupine. Mak Breznik Falk je zasedel peto mesto in tekmovanje zapustil tik za najboljšimi šestnajstimi. Tako je svojo drugo letošnjo dirko v kategoriji cruiser končal na 20. mestu. Mimogrede, Breznik Falk je na BMXu cruiser prvič nastopil na nedavno končanem evropskem prvenstvu kategorij chellenge v belgijskem Desslu.

Kaj sledi?

Naslednja preizkušnja svetovnega prvenstva s slovenskimi reprezentanti bo v četrtek, 28. julija, ko bosta nastopila Gaj Gorza v kategoriji men 17 do 24 let in Mak Breznik Falk v kategoriji boys 13.

Ogled četrtkove dirke v živo na kanalu youtube.

Vse vrstne rede najdeš na jstiming.nl.

*Kategorija cruiser so kolesa BMX na 24-palčnih obročnikih

BMX SP Nantes: Iz zakulisja

Fotografije Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre: Bliža se svetovno prvenstvo

Sledite nam