28. avgusta 2018

Predzadnji vikend letošnje serije Alpe Adria sta bili v Avstriji. Zopet odlična dneva dirkanja. Tudi za Slovence.

Dež, veter, nizke temperature in zaradi vseh vremenskih vplivov težka proga in “drseči” starti. Odlične predstave slovenskih tekmovalcev, ki so jim družbo delali domači tekmovalci s treh klubov, Italijani, Čehi, Madžari in Nemci. Tako je bilo na dveh predzadnjem vikendu dirk letošnjega BMX pokala Alpe Adria, preden tekmovalci konec septembra še enkrat zavijejo v Avstrijo. Zadnji dirkaški vikend letošnje serije bo konec spetembra v Baierdorfu.

Sobota:

Amaterji do 6 let. Najspretnejši v motih in najhitrejši v finalu. Max Sliško (BSX Racing Team).

Amaterji 9 in 10 let brez slovenskih predstavnikov. Zmaga v roke domačinu Davidu Rareju.

Amaterji 13+. Zmaga je šla v BSX Racing Team. Najhitrejši je bil Patrik Kocmut.

Kategorija do vključno 8 let. Prepričljiva zmaga Jošta Ložarja (KD Rajd) in odlična predstava Anžeta Rovtarja (KK Črn trn), ki je zasedel tretje mesto. Žan Kogler (BSX Racing Team) je nastopil kljub slabem počutju in se uvrstil na peto mesto. Klubski kolega Tine Gostenčnik je zasedel šesto mesto.

Kategorija devet in deset let. Z zmagami v motih in z zmago v finalu prvo mesto za Valentina Wagnerja. Drugi je bil Miha Čeh, četrti pa Mak Breznik Falk (oba BSX Racing Team). V tej kategoriji se je na treningu poškodovala Pia Palčnik, odpeljali so jo na pregled v bolnišnico. Z njo je šel tudi oče Gregor in se odpovedal svojemu nastopu.

Kategorija 11 in 12 let. Prepričljiva zmaga Tima Rovtarja (KK Črn trn) in smola v finalu za Nika Goloba (TBP Lenart), ki je bil odličen skozi vse mote. Na koncu je Nik zasedel šesto mesto.

V kategoriji 13 in 14 let brez Slovencev. Zmago si je priboril Italijan Nicolo Soffiati pred Avstrijcema Sebastianom Koudelko in Benom Profossom.

Kategorija 15 in 16 letPrvo mesto za tekmovalca TBP Lenart Gaja Gorzo, drugo mesto za Viktorja Jarca, tretje mesto za Staša Lukića (najhitrejši v vseh motih svoje skupine, a s smolo na startu v finalu) in četrto mesto za Daneja Doberška (vsi BSX Racing Team). Za njimi pa falanga Madžarov in nato še Avstrijci.

Kategorija 17+. Prvi v motih in prvi v velikem finalu – Tilen Frank (BSX Racing Team).

Kategorija Cruiser do 29 let. Prvo mesto za Avstrijca Petra Geierhoferja. Na drugo mesto se je, z odličnimi vožnjami v motih in nato tudi v finalu, uvrstil Jernej Gruber (BSX Racing Team).

Kategorija Cruiser 30+. Najhitrejši je bil Čeh Martin Barabaš. Na drugo mesto se je uvrstil Kristjan Kocmut (BSX Racing Team). Na dirki žal ni nastopil njegov klubski kolega Gregor Palčnik.

Nedelja:

Morda nekoliko boljše vreme kot dan prej, a še vedno mokro in hladno.

Med amaterji do 6 let je še enkrat svojo moč pokazal Max Sliško (BSX Racing Team).

Amaterji 13+. Patrik Kocmut (BSX Racing Team) suvereno do še ene zmage.

Kategorija do vključno 8 let. Še ena zmaga za Jošta Ložarja (KD Rajd). Četrto mesto Tineta Gostenčnika, peto Žana Koglerja (BSX Racing Team) in šesto mesto za Anžeta Rovtarja (KK Črn trn).

Kategorija 9 in 10 let. Še ena zmaga za Valentina Wagnerja in odlično tretje mesto Maka Breznik Falka (BSX Racing Team).

Kategorija 11 in 12 let. Nik Golob (TBP Lenart) je po sobotni smoli v nedeljo stal na najvišji stopnički. Sobotni zmagovalec Tim Rovtar (KK Črn trn) pa po zmagah v motih svoje skupine v finalu s padcem do osmega mesta.

Kategorija 13 in 14 let. Tudi nedeljska dirka brez Slovencev, a tokrat z zmago Avstrijca Sebastiana Koudelke.

Kategorija 15 in 16 let. Prva tri mesta so bila v domeni tekmovalcev mariborskega BSX Racing Teama in TBP Lenart. Prvo mesto Staš Lukić, drugo mesto Gaj Gorza in tretje mesto Viktor Jarc. Danej Doberšek (BSX Racing Team) je bil peti.

Kategorija 17+. Druga zaporedna zmaga Tilna Franka (BSX Racing Team).

Kategorija Cruiser do 29 let. Zmaga v Avstrijo, prvo mesto je osvojil Peter Geierhofer. Jernej Gruber (BSX Racing Team) je bil tretji.

Kategorija Cruiser 30+. Zmaga je šla k Martinu Barabašu na Češko, tretje mesto pa je osvojil Kristjan Kocmut (BSX Racing Team).

Zadnji dirki letošnjega pokala bosta 22. in 23. septembra v Baierdorfu

Preberi še:
Alpe-Adria BMX: Dirkaški vikend v Sopronu
Alpe-Adria BMX: Tokrat so dirkali blizu Dunaja
Alpe-Adria BMX: Odličen dirkaški vikend v Mariboru!
Alpe Adria BMX: Začetek sezone v Rivignanu

Sledite nam