25. maja 2016

Poldrugi mesec po otvoritvi sezone v Dolini pri Trstu se bo slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro nadaljevala ta konec tedna.

Dober mesec po otvoritvi sezone v Dolini pri Trstu in po treh izvedenih dirkah nižje rangirane serije SloEnduro 4Fun se bo slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro SloEnduro nadaljevala ta konec tedna v Cerknem.

Enduro Cerkno v organizaciji društva Pedal Cerkno, ki so ga udeleženci lani izglasovali za najboljšo prireditev sezone, se začne v soboto s treningom in poznopopoldanskim prologom na ulicah Cerkna. V nedeljo se dogajanje seli v Smučarski center Cerkno, kjer bo v kolesarskem parku in okolici pet hitrostnih preizkušenj, najzahtevnejša pa dobi ime Kenda SuperEtapa in prinaša dodatne nagrade. Udeleženci se bodo na štart delno vračali s sedežnico in delno na lastni pogon, “na noge” bodo nabrali za 1350 višinskih metrov vzponov, spustov pa bo kar nekaj več. Vseeno je trasa malce krajša kot lani, ko so tu podelili tudi naslove državnih prvakov in v dveh dneh izvedli kar osem etap. Dirko so prvič priredili pred dvema letoma.

Potek trase objavijo v petek. Trening s pomočjo lastnih motornih vozil bo v Cerknem povsem prepovedan, trening s sedežnico pa bo možen že v petek od 10. ure dalje.

V soboto se prolog začne ob 18. uri, v nedeljo pa prva etapa ob 10. uri.

{loadposition inside}

Prijave so odprte do četrtka zvečer, prijavljenih pa je že več kot 100 tekmovalcev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Francije, Poljske, Madžarske, Nemčije in Slovenije. Po časovnem pribitku in defektu nad Trstom bo imel domači favorit Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew) polne roke dela z zmagovalcem iz Doline, avstrijskim vrstnikom Danielom Schemmlom (Cube Action Team). Po drugem mestu na dirki svetovne enduro serije pred dvema tednoma na Irskem v kategoriji do 21 let Vidu gotovo ne manjka samozavesti, a svojo hitrost mora brez napak prenesti na proge v Cerknem.

Vse o Enduru Cerkno 2016

www.sloenduro.com

Na uvodni fotografiji oba največja favorita, Schemmel levo in Peršak desno. Foto Nejc Bole.

Sledite nam