sloenduro borovci
Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
10. maja 2022

Konec tedna v Ilirski Bistrici v organizaciji GKD Borovci druga dirka serije SloEnduro. Prvič s kategorijo U13!

Po uspešni klasični dirki pred mesecem dni v Grožnjanu bo ta konec tedna na vrsti prva izvedba dirke SloEnduro Borovci. Pa prireditelji iz gorskokolesarskega društva Borovci iz Ilirske Bistrice niso zelenci v organizaciji, le njihov Bike & Beer Enduro ima letos novo ime. Sicer so ga prvič izvedli leta 2019 kot del serije 4Fun, naslednje leto ga je kot večino dirk odnesla korona, lani pa je prvič štel za točke “prve lige”.

Vid Peršak, bike beer fest enduro, sloenduro, ilirska bistrica
Vid Peršak, lanski zmagovalec na Črnih njivah, foto Tadej Morano

Ni pa novo le ime. SloEnduro Borovci se bo začel v dolini, v Ilirski Bistrici, pri tržnici Mikoza, od koder bodo transferji vodili do klasičnih hitrostnih preizkušenj na Črnih njivah. Pa s hitrostnimi preizkušnjami nazaj do Ilirske Bistrice in spet nazaj v hrib. Pet hitrostnih preizkušenj na dolgi trasi in tri na kratki. Traso objavimo v petek.

Prireditev je dvodnevna s treningom v soboto in dirko v nedeljo. Na dolgi trasi bo na krogu približno 1100 višinskih metrov, na kratki okrog 700 v.m., na najkrajši, namenjeni novi kategoriji U13, pa približno 500 v.m.

Kdaj?

V soboto trening od 12. ure, v nedeljo dirka od 11. ure.

Nova kategorija U13

sloenduro u13
Mladi lani na Golovec trails enduru, foto Anže Petkovšek

Tako je, SloEnduro je prisluhnil željam iz nekaterih klubov in tu je nova kategorija za mlajše od trinajst let. Torej za vse, ki letos so ali bodo dopolnili 10, 11 ali 12 let (letniki 2012 do 2010). Za dečke in deklice skupaj. Z licencami in tudi brez njih. Prvi korak v svet dirkanja v disciplini enduro torej. Proga bo za najmlajše prilagojena, na transferjih pa bodo vse, ki še niso opravili kolesarskega izpita, morali spremljati odrasli.

Kaj moraš še vedeti?

Prijave so odprte še ves četrtek. Razpis z vsemi informacijami in prijavami.

Na prizorišču bo možnost kampiranja, za toaletne prostore in tuše bo poskrbljeno.

V soboto otvoritev pumptracka

Občina Ilirska Bistrica oziroma tamkajšnji turistično informacijski center so dvodnevno prireditev izkoristili tudi za otvoritev novega pumptracka. Pumptrack, ki je v parku Nade Žagar v neposredni bližini prireditvenega prostora SloEndura Borovci, bo župan Emil Rojc odprl ob 18. uri. Dogodek na Facebooku

Pa ne ustrašite se tabornikov, v soboto bodo imeli prav tam mnogoboj.

Bike&Beer festival bistrških bendov 2022

In ko smo že pri spremljevalnih prireditvah: ideja Bike & Beer ni mrtva, le še enkrat boste morali priti v Ilirsko Bistrico! Od 24. do 26. junija. Furanje, pivo in koncerti. Dogodek na Facebooku

www.sloenduro.com

Preberi še

SloEnduro Grozni: Vikend hitrosti in dobrega vzdušja v Istri

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam