4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
15. oktobra 2012

Sobotna predstavitev v kolesarskem centru Bauer z nekaterimi novostmi, predstavitvijo prodajnega programa 2013 ter napovedjo nove dobe Meride v Sloveniji.

Merida se vrača. Po končani, recimo temu prvi sezoni, ko se je tajvanski kolesarski velikan zopet začel malo bolj pojavljati pri nas, so v ljubljanskem kolesarskem centru Bauer za trgovce pripravili tako imenovani Demo Day 2013.

Merida, eden večjih svetovnih proizvajalcev koles, ki zadnja leta kar krepko diha za ovratnik Giantu – seveda govorimo o številu proizvedenih koles – je bila pri nas zelo dolgo časa prisotna preko podjetja TrgoAvto. Cenovno ugodni modeli koles in vsaj pri gorskih kolesih zelo velik sloves, tudi na račun ekipe Multivan Merida, so znamko dolgo časa držali med top 10 tudi v Sloveniji. A TrgoAvto je propadel in z njim je izginila tudi prodajna mreža. Z lanskim letom pa se je kot feniks iz pepela znamka zopet pojavila ter v letošnji sezoni prvič sodelovala s tistimi trgovci, ki so ji bili zvesti že v preteklih sezonah.

Prodaja pa poteka drugače, kot smo bili vajeni do sedaj. Slovenskega zastopnika ni več, nadomeščajo ga agenti, ki skrbijo za prodajno mrežo na področju Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije. Center vsega dogajanja je namreč v Italiji, pri podjetju New Line, v provinci Reggio Emilia, ki je tudi zastopnik Meride za italijanski trg. Novost v celotni prodajno servisni mreži je zagotovo tudi direktni trgovčev vpogled v zalogo centralnega skladišča (preko spletne strani www.merida.si) in s tem tudi zelo ažurno seznanjanje potencialnih strank o dobavljivosti določenih modelov koles, predvsem tistih višjega cenovnega razreda.

Na spletni strani bo kmalu na voljo celoten katalog koles modelnega leta 2013, prav tako pa se bodo sproti osveževale novice, foto in video galerija ter mreža trgovcev, ki trenutno šteje 20 prodajnih mest po vsej Sloveniji.

V Meridinem prodajnem programu bodo poleg koles tudi čelade, očala, dresi, kolesarske nogavice, hidracijski nahrbtniki, plastenke za vodo ter tlačilke.

Blagovna znamka Merida si na slovenskem trgu želi v bližnji prihodnosti zopet priboriti mesto, kot ga je imela pred morda petimi, šestimi leti. Res je, da v kolesarskem poslu vlada močna konkurenca, vendar s pravim pristopom ter všečnimi modeli koles ter seveda konkurenčno ceno ter kakovostjo ni prav nič nemogoče.

Gelde na to, da je tajvanski gigant prisoten v skoraj sedemdesetih državah, pa mu k prepoznavnosti vsaj v svetu gorskega kolesarstva pripomore tudi ekipa Multivan Merida z neuničljivo Gunn Rito Dahle Flesjaa, Josejem Antoniom Hermido ter novopečenim svetovnim prvakom v eliminatorju Ralphom Naefom.

Več na www.merida.si in www.merida-bikes.com

Na uvodni fotografiji tekmovalni 29er Merida Big Nine s Sramovim XX1 in barvami ekipe Multivan Merida. Foto Grega Stopar na sejmu Eurobike.

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam