Monika Hrastnik, Andras Oravecz
28. junija 2020

Na dražbi fotografije, ki jo je posnel Andras Oravecz, sta največ ponudila kolesarja in gasilca Žiga Češarek in Primož Tanko, za le 10 evrov manj je šel tudi Monikin dres. Račun se polni, SMS donacije še ves julij.

Takole se premikamo s pomočjo za obnovo doma Mirana Vauha in Monike Hrastnik v Velenju, ki ga je uničil požar.

Ribniška gasilca ponudila največ

Najprej k naslovni temi: predmet dražbe na naši Facebook strani, fotografija Monike Hrastnik, ki jo je na lanskem svetovnem pokalu v Mariboru naredil fotograf Andras Oravecz in jo nato za to priložnost natisnil in uokviril, je že na svojem mestu. To je na zidu v servisu Kolesarska klinika v Nemški vasi pri Ribnici. Žiga Češarek je namareč na dražbi v imenu Klinike, svojem imenu in tudi imenu družabnika Primoža Tanka (kdo ne pozna MTB letalca iz Dolenjih Lazov?!), ponudil največ – 160 evrov.

Kolesarska klinika. Žiga Češarek, Primož Tanko
Primož (levo) in Žiga (desno) imata v delavnici novo družbo.

Del zgodbe je, da Žiga in Primož nista le kolesarja ampak tudi prostovoljna gasilca pri PGD Ribnica, ki sta že videla, kako je bil kdo v požaru ob vse. Naneslo je tako, da jima je nemajhen paket (več kot meter v dolžino, saj je bil že okvir širok 90 cm) v Ribnico dostavil nekdanji tekmovalec v spustu in gasilec pri PGD Tomačevo Gabrijel Kemperl.

Hvala vsem in seveda tudi Andrasu, ki je vložil svoje delo v fotografijo ter tudi denar v tiskanje in okvir!

Monikin dres na Golovec

Podobno uspešno je šlo tudi na dražbi dresa Monike Hrastnik pri vulkanizerstvu Zajec. Dres iz Moninega časa pri KK Črn trn je za 150 evrov odkupilo društvo Golovec Trails.

DRAŽBA TEKMOVALNEGA DRESA Monika HrastnikOdločili smo se da pomagamo Moniki in Vauhu zbrat denar za sanacijo hiše, ki…

Objavil/a Vulkanizerstvo, Avtostoritve Zajec dne Petek, 12. junij 2020

Zbrali smo …

Obe zgoraj omenjeni kupnini sta romali naravnost na račun Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Velenje, od koder bodo krili del stroškov obnove, predvidoma strehe, ki je prva prioriteta.

Po zadnjih podatkih ste na račun (kolesarji in drugi) prispevali že blizu 4000 evrov. Znesek pa ne vključuje SMS donacij, za katere bodo operaterji znesek sporočili mesečno.

SMS donacije še ves julij

Pozor, SMS donacije so podaljšali in bodo možne še ves mesec julij!

Takole gre: SMS s ključno besedo VAUH5 pošljite na številko 1919 in prispevali boste 5,00 € za družino Vauh. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na strani OZ RK Velenje.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in A1, vsi drugi in seveda tisti, ki bi prispevali kaj več, pa to lahko storite z nakazilom na transakcijski račun Rdečega križa Velenje pri NLB d.d. Velenje: SI56 0242 6001 1969 849, obvezno z navedbo “Pomoč – Vauh” in sklicem 00 245039.

Miran Vauh, Monika Hrastnik
Miran in Monika, foto David Praznik

Miri in Mona se zahvaljujeta, kaj več iz njune družbe, tudi o poteku obnove, pa ob priložnosti.

Preberi še

SMS donacije za Moniko in Mirija: VAUH5 na 1919
Dražba: Čigav zid bo krasila fotografija Monike Hrastnik?
Požar: pomagajmo Moni in Miriju

Sledite nam