Monika Hrastnik in Miran Vauh
5. junija 2020

V četrtek je požar pri Vauhovih v Velenju poškodoval večji del hiše. Moniki Hrastnik in Miranu Vauhu, najhitrejšemu slovenskemu MTB paru, bo prav prišla pomoč pri prenovi.

Ko zagori pri najhitrejšemu slovenskemu MTB paru, bomo pomagali, kajne?

V sredo je požar v stanovanjski hiši v Velenju povzročil veliko materialno škodo. Tudi v stanovanju, v katerem živita ena najhitrejših tekmovalk v spustu na svetu Monika Hrastnik in štirikratni državni prvak v spustu Miran Vauh.

Poleg požara, je nastala tudi velika škoda od gašenja z vodo. V kletnem prostoru hiše je avtomehanična delavnica, v kateri si trije bratje služijo kruh. Zaradi požara in gašenja je poškodovan večji del hiše s streho vred, ocene škode še nimamo. Miranov oče je lažje poškodovan.

Kdor pozna Vauhove, verjetno ve, da bodo tiho zagrizli in se izkopali. Če lahko pomagamo, da jim bo lažje, pa le dajmo.

Donacije

Na mtb.si smo dali pobudo za zbiranje sredstev za obnovo hiše preko Rdečega križa Velenje. Poljuben znesek nakažite na transakcijski račun Rdečega križa Velenje pri NLB d.d. Velenje: SI56 0242 6001 1969 849, obvezno z navedbo “Pomoč – Vauh” in sklicem 00 245039.

V kratkem uredijo tudi možnost donacij z SMS sporočilom. Vas obvestimo!

Domačini lahko pomagate tudi z delom, obrnite se na Mirija.

Njun prijatelj Andraž je zagnal tudi kampanjo na airfunding.net, ki jo lahko razširite tudi v tujino, kjer v spustaškem svetu Mono in Mirija marsikdo pozna.

Trofeje - rešene!
Trofeje – rešene!

Naslovno fotografijo smo si izposodili pri Moniki na Facebooku

Sledite nam