Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
29. maja 2018

Ribniški mojster obračanja v zraku v vse smeri, ki je nastopal tudi s predstavo MOD, pa tudi po gozdnih stezicah in parkih se zna več kot le zapeljati.

Mislav Mironović je v verigo novačil približno iz svojega plemena. Primož Tanko je glavni domači dirt letalec tega desetletja. Poleg trganja na “contestih” je nastopal tudi s predstavo Masters of Dirt, pa tudi po gozdnih stezicah ali parku se več kot le zna zapeljati.

Primož Tanko

Vzdevek: Tanko, Primek, Ribn’čan
Kraj: Ribnica
Starost: 26
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : KK Ribn’čan

Mislav: Kateri je tvoj najljubši spomin, povezan s kolesi?
Primož: 1. Prvi trip v Whistler z agencijo Label (zdaj Bike hike tours), hvala Brzinu za tole!! 2: Masters of dirt na Dunaju 2k16.

Če bi prej vedel vse, kar veš danes, kaj bi storil drugače v svoji kolesarski karieri?
Definitivno zbral več poguma za to, da odločno prestopim črto med tem ali to počnem zares ali zgolj kot hobi.

Katerih svojih sanj si se bal? What was your dream that you were scared to dream about?
Hmm dobro vprašanje … Ta tranzicija med sanjami/željami in realnostjo, da počneš nekaj, kar imaš zares rad, proti temu, kar pač počneš, ampak nisi zares zadovoljen s tem.


Doma v Dolenjih Lazih, foto Nejc Puš

mtb.si: Zdaj si oče in upamo si reči, da te manj vidimo v zraku. Se je kaj spremenilo v tvojem razmišljanju, v življenjskem slogu ali imaš le manj časa in več obveznosti?
Primož: Ko postaneš oče, se določene stvari gotovo spremenijo (imaš več obveznosti in manj časa za kolo, ker se posvečaš otroku itd – vse pozitivno mišljeno), ampak veselje do kolesarstva tu ne izgine, še zmeraj imam motivacijo in željo po napredku in furanju na splošno, ne glede na to, koliko manj časa imam kot prej. Zdaj verjetno še bolj cenim tiste proste ure, ko sem na bajku, glede na časovno omejenost, na očetovsko vlogo, službo itd. Z leti, ko postaneš starejši, bolj previdno pristopaš k trikom in skakanju na splošno, ampak po drugi strani pa ne preveč razmišljat, just go with the flow, heh.


Bil je Red Bull Wild Ride v Divjini (2013), foto Nejc Puš/Red Bull Content Pool

mtb.si: Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Primož: Zjutraj bi odkolesarill neko lokalno enduro singletrack progo z Janezom Štupico, nato v popoldnevu nadaljeval z dirt jump seshnom na lokalnih dirtih v Dolenjih Lazih s Hot’n’Spicey crew.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Uživati v dnevu s hčerko ali prijatelji.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Preden sem se začel ukvarjati s kolesarstvom, sem oboževal motokros (še zmeraj ga), tako da kakor se poznam, bi verjetno zaplaval v te vode.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Trenutno je najljubše kolo Dartmoor Cody, ampak kmalu sestavim novo petardo od dirt bajka.

Tvoje prvo kolo?
Moje prvo kolo je bila Kona Shred. Še danes mi je pri srcu 😀 Pred tem pa neki lokalni Mercator “polnovzmeteni” bike Shadow, haha.


Na treningu za MOD Dunaj 2016

Tvoj vzornik?
Preveč jih je.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Matej Žan

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Včasih zmagaš in včasih se kaj naučiš!

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Najbolj boleč je bil zvin desnega kolena pri prerotiranem flipwhipu. Takrat sem imel najdaljšo prisilno pavzo od kolesa (6 mesecev) in izvedel, kaj pomeni pregovor “potrpljenje je božja mast”, hehe (vaje za koleno itd so me spravljale ob živce, ampak moral sem stisnit zobe, da se koleno zaceli in ojača tako, kot je treba, da sem lahko spet začel vozit).

Preberi še
Na verigi: Mislav Mironović
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Uvodna fotografija Jarrod Moore


Pa še en selfi za konec …

Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam