Bor Čeh, cargo bike
Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
2. decembra 2022

Pognal se je po ravnini, šel v prvi zavoj in tako nadaljeval eno uro. Peklensko uro resnice. Tokrat v videu!

38,154 kilometra je v eni uri s “cargo bikom”, tovornim kolesom prevozil Bor Čeh, tisti Bor, ki ga poznamo iz različnih zgodb. Bil je Leti Vili, Gwozdna Senichka, Rdeči kavelj in še kaj. Takole lahko podoživiš Borov spopad z asfaltno podlago in nizanjem krogov.

Bor Čeh o rekordu, ki ga je postavil pred štirimi leti in pol:

“Rekord na uro, najbolj nerazumljena, zadnja, a najpomembnejša postaja vsake kariere ‘resnega’ kolesarja. Še bolj nerazumljeno je, da parket, kontrolirano atmosfero, nadmorsko višino, karbonske komponente in leta priprav zamenjaš za nagnjeno tekaško stezo, ki ji v Kranju pravijo velodrom, pizzo, pivo in cargo kolo. Vse to seveda po dopoldanskem šihtu. Na koncu svetovni rekord podreš za krepkih 2 kilometra in drobiž. Ciljal sem na več, vendar me je vodja ekipe prepričal, naj grem na ‘pod 40’. Verjetno me ravno zaradi tega srbijo SPDji in se drugo leto štarta na 42 kilometrov, tokrat s Surlyem moje lastne izdelave ali predelave. Vse ostalo je perfektno dokumentirano v ‘masterpiecu’ Domna Ožbota iz Videokeks!”

“Hvala ekipi, tehnikom in vsem, ki so poskrbeli, da je bilo bolj profi od UCI, mami, da me je rodila v trmastega debila, pizzi od Dobre Vile, Musguardu in vam. Nekaj let kasneje, ko smo se že bali, da so posnetki izgubljeni, je prišel dokument o nečem, čemur pravijo svetovni rekord. Jaz pa ura razpeljave po dopoldanskem kurirstvu na kolesu. Ura, ko umreš in se še enkrat rodiš!”

Boru lahko slediš na Instagramu: @retrorats13

Preberi še

Borovih 38,154 kilometra v eni uri
Med kolesarji: Bor Čeh

Freestyle zaposli
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam