mtbrigade
17. januarja 2022

Skupnost priskoči na pomoč pozimi najbolj obremenjenim potem oziroma graditeljem – tistim na Primorskem, seveda. V naslednjih tednih vabljeni v Ajdovščino in na Sveto Goro.

Kupovanje vinjet, majic in še česa v podporo lokalnim graditeljem poti, zapravljanje denarja pri gostincih in kolesarskih trgovcih, ki jih podpirajo … Super! A kolesarjev, ki si želijo tudi pozimi v malce prijaznejših temperaturah furati hude single je vse več. Vse dere na Primorsko, kjer četicam, ki urejajo poti in gradijo nove, lahko kdaj tudi zmanjka moči in volje.

Prvi dve delovni akciji bosta v Ajdovščini in na Sveti Gori nad Solkanom, na katere pridemo lokalcem pomagati kolesarji “s celine”. Da pljunemo v roke in se vsaj malo oddolžimo za te nore stezice, ki niso samoumevne.

Zato pobuda, h kateri so hitro pristopili primorski graditelji iz Ajdovščine, Nove Gorice, Avč in z Obale.

Obakrat bomo najprej vihteli orodje, nato zajahamo kolesa, na koncu pa se še podružimo, da se še bolje spoznamo.

Spored bo obakrat takšen:

  • 9.00 zbor in odhod na trail
  • 13.00 zaključek dela
  • od 14.00 kolesarjenje
  • od 17.00 druženje

Sobota, 29. januar – MtBrigada Ajdovščina

Prenovili bomo spodnji del traila Kamplc (od asfaltne ceste pri izviru Hublja do “pump” proge v Palah), ki je najbolj obremen, saj se vanj stekajo vsi traili s tega dela hriba.

Zbor ob 9. uri pri pump progi, športni park Pale, Ajdovščina.

Priporočeno orodje, če imate za prinesti s seboj: kramp, lopata, grablje, lahko tudi macola.

Akcija je skupni projekt ajdovskih klubov Kamplc in Črn trn ter graditeljskih ekip. Za brigadirje bodo priskrbeli nekaj na žlico in seveda pivo.

Trail Kamplc na Trailforks

Sobota, 12. februar – MtBrigada Sveta Gora

Vzdrževali bomo v teh mesecih zelo obremenjen trail s Svete Gore, znan tudi pod imenom Kraljica, največkrat pa le kot Sveta Gora. Gostitelji iz TCS Nova Gorica bodo izbrali odseke, ki so najbolj potrebni naših rok.

Zbor ob 9. uri pri klubskih prostorih TCS NG, Soška 50, Solkan.

Vsak udeleženec dobi za to priložnost natisnjeno majico, TCS-jevci bodo kuhali, zrihtali bodo nekaj žlahtnega piva, popoldan pa bodo pognali tudi kombi s prikolico za kolesa.

Kraljica – Sveta Gora na Trailforks – graditelje lahko podpreš tudi preko Trail Karme

In še enkrat povezava na prijave na obe akciji

Pa drugi primorski traili? Pri Avče trails so zaenkrat porihtani, najverjetneje skupaj pripravimo akcijo v jeseni. Pri Obalni bike sceni se ne uspejo na hitro organizirati za veliko akcijo, imajo pa več manjših, za katere izveš, če se včlaniš v njihovo Facebook skupino Istratimaterna ObalnaBikeScena.

Preberi še

Kristjan Vreček s sogovorniki: Postopek legalizacije in izgradnja traila

Sledite nam