wild bear mtb stage race
22. avgusta 2022

Prijave se nabirajo, rok je 1. september. Bodo med 9. in 11. septembrom na startu prve etapne dirke v narodnem parku Tara tudi Slovenci?

Še nekaj več kot dva tedna sta do začetka prve izvedbe nove etapne dirke v regiji – Wild Bear MTB stage race, ki jo med 9. in 11. septembrom prirejajo na območju narodnega parka Tara v Srbiji.

Prijave se nabirajo, ta trenutek so na seznamu dvojice iz Srbije, Hrvaške, Severne Makedonije, Avstrije … Slovenske zaenkrat še nobene.

Prijavile so se hrvaške ekipe klubov BK Ciklus in BK Rotor ter dvojica Husqvarna 1 (Mesarić – Matulović). V kategoriji moških, kjer nastopa slednja dvojica, bo glavni domači adut dvojica Pannonian Racing Team (Popović – Roman). Iz Severne Makedonije prihaja mešana dvojica Ljubiša Kondev – Dunja Ivanova, nastopila sta tudi že na dirki 4 Islands.

Etape

Etape se precej razlikujejo, a vendar se vsak dan začnejo na istem mestu, v priljubljenem izletniškem kraju Mitrovac na Tari, ki je najboljše izhodišče za rasikovanje narodnega parka Tara.

Petkova prva etapa bo dolga 40 km z 930 višinskimi metri vzpona. Bo prava priložnost za spoznavanje tako terena kot tekmecev. Etapa bo hitra in ne preveč tehnično zahtevna, zato pa prava za odmerjanje moči in za lov na položaje, s katerih se bo dirkalo naslednja dva dneva. Vodila bo čez del Tare, ki vodi k naselju Kaluđerske bare, nato pa se vrnila mimo naravnega bisera – Zaovinskega jezera.

Prireditelji zagotavljajo, da bo sobotna druga etapa zagotovo bolj zanimiva. In večji izziv! 60 km z 2000 “višinci”. Pa z enoslednicami, kratkimi, a zahtevnimi vzponi, tehničnimi spusti in hitrimi makadami. Vodila bo do najbolj oddaljenih krajev v narodnem parku Tara, udeleženci bodo pokukali tudi v nedotaknjeno naravo Jagoštice in kolesarili skozi enega največjih gozdov endemične Pančićeve omorike.

Nedeljska tretja in zadnja etapa bo dolga 43 km z nekaj manj kot 1400 višinskimi metri vzponov. Kolesarke in kolesarje bo popeljala v smer Mokre Gore in še ene atrakcije, filmskega mesta Mećavnika, ki ga je postavil režiser Emir Kusturica za snemanje filma Življenje je čudež (Life is a Miracle). Vzpona bo kar nekaj, a se bo dalo tudi uživati v pogledih na gorska jezera, pot namreč vodi mimo treh, ki jih ne moreš prezreti.

Prijave

Čas za prijave se izteka, odprte bodo do 1. septembra.

Povezavo na prijave najdete na wildbearmtb.com, za vse dodatne informacije o prireditvi pa se obrnite na info@wildbearmtb.com. Prireditelji iz društva Na sve strane, ki imajo že od leta 2014 izkušnje tudi z organizacijo MTB maratona Tri strane Kopaonika, vam bodo radi pomagali.

www.wildbearmtb.com

Facebook dogodek Wild Bear MTB Stage Race

Instagram @wildbearmtb
Facebook @wildbearmtb

Preberi še

Nova etapna dirka na tem koncu sveta je Wild Bear

Sledite nam