wild bear stage race
21. julija 2022

Le malce dlje bo treba, na Taro v Srbiji, tam vas na dirki dvojic Wild Bear čakajo tri etape v treh dneh.

Prav nič se nismo šalili, ko smo ob novici, da je etapna dirka 4 Island prišla pod okrilje Epic Series (in s tem dvignila cene), zapisali, da se odpira prostor za novo etapno dirko v regiji. Slovenci in Hrvatje smo se navadili na nekajdnevno dirkanje v dvojicah, a si bodo le še redki privoščili nastop na Krku, Rabu, Cresu in Lošinju.

Mislili smo na potezo kakšnega prireditelja iz Slovenije ali Hrvaške. A prvi so se stvari konkretno lotili Srbi. Tu je etapna dirka “Wild Bear MTB stage race“!

Trije dnevi v nacionalnem parku

Wild Bear bo prvič potekal od 9. do 11. septembra 2022. Prizorišče je nacionalni park Tara, izhodišče dirke pa Mitrovac na Tari, 180 km jugozahodno od Beograda, nedaleč od meje z BiH.

V treh dneh bodo udeleženci prekolesarili nekaj več kot 140 km s skupno višinsko razliko nekaj več kot 4200 m.

Kot je že v navadi na etapnih dirkah – če drugega ne zaradi varnosti – bodo nastopali v dvojicah, kategorije pa so štiri: moški, ženske, mešane dvojice in veterani (masters). Ločen start bodo imeli kolesarji na e-kolesih.

Poleg dirkanja udeležence in spremljevalce čaka še kup drugih turističnih in športnih uživanj.

Prireditelje pa že poznate, društvo Na sve strane prireja tudi maraton Tri strane Kopaonika.

Vse o dirki na

wildbearmtb.com

Prijava do 31. julija stane 360 € za par. Za slovenske dvojice, ki razmišljajo o prijavi, pa pripravijo še kako dodatno ugodnost.

wild bear stage race
Prijave

Instagram @wildbearmtb
Facebook @wildbearmtb

Facebook dogodek

Sledite nam