25. maja 2013

Današnji dan na drugi dirki svetovnega pokala je bil rezerviran za vse dirke kategorij do 23 let. Izmed šesterice Slovencev se je do dobrega rezultata pripeljal Gregor Krajnc.

Kar štiri dirke za svetovni pokal in še maraton za rekreativce so lepo zapolnili današnji program v Novem mestu na Češkem. Sonce je zares posijalo šele proti večeru, prej pa sta se izmenjavala občasen dež in sonce, tudi v tem delu Evrope pa so bile temperature nizke. Danes se je na prizorišču nabralo tudi že veliko gledalcev, jutri pa bi morale biti velike tribune nabito polne, seveda pa so vse želje navijačev usmerjene proti Jaroslavu Kulhavyju.

Na obeh moških dirkah so nastopili tekmovalcih Calcita in Energije, edini res dober rezultat je dosegel mladinec Gregor Kranjc z 20. mestom, kar je lepo nadaljevanje po podobnem uspehu pred tednom dni. Ostali so dan končali z uvrstitvami proti koncu vrstnih redov, Rok Korošec in Blaž Kadivec tudi po zaslugi defekta.

Gregor Krajnc (Calcit Bike, 20. mesto / mladinci): “Imel sem 19. štartni položaj in z malo prerivanja drugo štartno vrsto. Kljub temu sem štartni krog zaključil okoli 30. mesta, nato pa sem ujel svoj ritem, ki je bil kar dober, in napredoval sem do končnega 20. mesta, kar je zame dober rezultat.”
Peter Zupančič (Calcit Bike, 82. mesto / mladinci): “Štartni položaj je bil nekoliko boljši kot v Nemčiji, a je bil štartni krog mnogo težji, tako da sem na začetku malenkost izgubil. Noge se niso vrtele, kot bi se morale, tako da sem naslednji krog vozil okoli 60. mesta. Po padcu v tretjem krogu na skalnatem odseku pa se je dirka zame praktično zaključila, saj sem se močno udaril v levi bok. Vožnja je bila nato res težka, izgubil sem še nekaj mest in končal pod pričakovanji.”
Blaž Kadivec (Energijateam.com, 92. mesto / mladinci): “Štartal sem slabše kot v Albstadtu, izgubljenih mest pa nisem mogel pridobiti nazaj. Noge očitno niso bile tako močne, nato pa sem dobil še defekt in zopet izgubil čas in mesta. Nato sem znova pridobival, kakšnih 20 metrov pa mi je zmanjkalo, da bi zaključil v krogu zmagovalca.”
Matej Berger (Energijateam.com, 100. mesto / mladinci): “Štartali smo brez večjih zapletov, sam sem skušal zadržati štartni položaj. Nekaj mest sem izgubil v gneči na prvem spustu, nato pa sem se priključil skupini petih kolesarjev, ko me je v drugem krogu pribilo in sem odpadel. Proti koncu sem znova lovil priključek, vendar sem prej porabil že preveč moči.”
Urban Ferenčak (Calcit Bike, 72. mesto / pod 23 let): “Danes sem šel štartni krog in prvi krog zelo slabo, brez prave moči. V drugem krogu sem se ustavil v tehnični coni na kratkem popravilu sedeža, ki sem ga poškodoval že v štartnem krogu. Potem se mi je kar odprlo in sem pridobival, ampak vseeno prepočasi za celo tekmo.”
Rok Korošec (Calcit Bike, 85. mesto / pod 23 let): “Štart mi je danes zelo dobro uspel in štartni krog sem zaključil 42. Prvi krog sem držal pozicijo in kakšno mesto tudi še pridobil, ampak potem sem na skalnatem delu dobil defekt. Ko sem prišel do okrepne postaje, smo zamenjali in ta krog sem izgubil 5 minut. Do konca sem dobival pozicije, a žal se ni izšlo, da bi naredil vse kroge. Ampak važno je, da se forma stopnjuje.”

Jutri bomo navijali za Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj, mi v živo, vi pred zasloni v prenosu na Red Bull TV.

Vsi vrstni redi.

www.mtbworldcup.cz

V galeriji so slike dirke mladincev in tekmovalcev do 23 let, na koncu pa je še nekaj slik s treninga; vse foto Grega Stopar.

Sledite nam