Dakotah Norton, Les Gets
4endurance sis 2
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
7. julija 2020

Od svetovnega pokala odštejmo še eno prizorišče z dirkama v krosu in spustu, tisto v Franciji. Ostajajo le še Nove Mesto, Maribor in Lousa.

Po današnji objavi Mednarodne kolesarske zveze UCI v koledarju ostajajo le še tri prizorišča oziroma dve dirki v krosu in štiri v spustu. Pa svetovno prvenstvo v krosu, spustu, pumptracku in e-mtb v Leogangu (5.-11. oktober) ter prvenstvi v eliminatorju in maratonu.

Po naših virih tudi na portugalske prireditelje iz Louse, kjer naj bi priredili zadnji dve dirki v spustu za točke svetovnega pokala, ne bi stavili prav veliko. Zato pa nas vsaj za Maribor opogumlja izjava koordinatorja svetovnega pokala Simona Burneya, ki je v nekem intervjuju dejal, da ne bodo obupali in pod okriljem svetovnega pokala izvedli tudi eno samo dirko, če bo tako naneslo.

Izvedba dirk v Mariboru pa je odvisna od ukrepov, ki bodo v oktobru v veljavi v Sloveniji. V primeru, da bi ju morali izvesti brez gledalcev, pa bi morali korak naproti prirediteljem narediti pri UCI, nam je zaupal direktor mariborskega svetovnega pokala Iztok Kvas.

Preostale dirke svetovnega pokala 2020

  • 29. sep – 4. okt – Nove Mesto na Morave (Češ), 2x kros
  • 15 -18. oktober – Maribor (Slo), 2x spust
  • 29. okt – 1. nov – Lousa (Por), 2x spust

Objava na uci.org

Fotografija Keith Valentine/Unior Devinci Factory Racing. Dak Norton lani skače naravnost v Les Gets.

Preberi še

Svetovni pokal vse krajši, odpovedal Lenzerheide
Tanja Žakelj in Jure Žabjek imata nove cilje

Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam