Dakotah Norton, Les Gets
7. julija 2020

Od svetovnega pokala odštejmo še eno prizorišče z dirkama v krosu in spustu, tisto v Franciji. Ostajajo le še Nove Mesto, Maribor in Lousa.

Po današnji objavi Mednarodne kolesarske zveze UCI v koledarju ostajajo le še tri prizorišča oziroma dve dirki v krosu in štiri v spustu. Pa svetovno prvenstvo v krosu, spustu, pumptracku in e-mtb v Leogangu (5.-11. oktober) ter prvenstvi v eliminatorju in maratonu.

Po naših virih tudi na portugalske prireditelje iz Louse, kjer naj bi priredili zadnji dve dirki v spustu za točke svetovnega pokala, ne bi stavili prav veliko. Zato pa nas vsaj za Maribor opogumlja izjava koordinatorja svetovnega pokala Simona Burneya, ki je v nekem intervjuju dejal, da ne bodo obupali in pod okriljem svetovnega pokala izvedli tudi eno samo dirko, če bo tako naneslo.

Izvedba dirk v Mariboru pa je odvisna od ukrepov, ki bodo v oktobru v veljavi v Sloveniji. V primeru, da bi ju morali izvesti brez gledalcev, pa bi morali korak naproti prirediteljem narediti pri UCI, nam je zaupal direktor mariborskega svetovnega pokala Iztok Kvas.

Preostale dirke svetovnega pokala 2020

  • 29. sep – 4. okt – Nove Mesto na Morave (Češ), 2x kros
  • 15 -18. oktober – Maribor (Slo), 2x spust
  • 29. okt – 1. nov – Lousa (Por), 2x spust

Objava na uci.org

Fotografija Keith Valentine/Unior Devinci Factory Racing. Dak Norton lani skače naravnost v Les Gets.

Preberi še

Svetovni pokal vse krajši, odpovedal Lenzerheide
Tanja Žakelj in Jure Žabjek imata nove cilje

Sledite nam