Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
16. avgusta 2019

Včeraj je bilo v Belgiji svetovno prvenstvo v diciplini eliminator. Disciplina je že nekaj časa pod okriljem City Mountainbike, ki bdi tudi nad svetovnim pokalom.

Belgijski Waregem je včeraj gostil svetovno prvenstvo v diciplini XCE. Eliminator, oziroma dirka na izpadanje, je že nekaj let zapored v domeni organizatorja CityMountainbike.com, a še vedno pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI.

Napeta sezona, ki med 23. marcem in 20. septembrom, ko bo v Gradcu finale, združuje sedem dirk, je s četrto dirko sezone, ki je poleg točk svetovnega pokala štela tudi kot svetovno prvenstvo, je dobila nova svetovna prvaka v elitni moški in ženski kategoriji.

Moški

Že tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka je osvojil Francoz Titouan Perrin-Garnier. Dvakrat je slavil v Chengduju, včeraj pa v Waregemu. Drugo mesto je po razburljivem zaključku osvojil njegov rojak Hugo Briatta, ki je bil podprvak že lansko leto. Bron je pripadel Švedu Joelu Burmanu. Četrti v velikem finalu je bil Nizozemec Lehvi Braam.

V seštevku svetovnega pokala (svetovno prvenstvo je vključeno) vodi Hugo Briatta, drugo mesto zaseda aktualni svetovni prvak Perrin-Garnier.

Ženske

Vodilna v svetovnem pokalu, čeprav ni nastopila na prvi dirki sezone v Barceloni, Italijanka Gaia Tormena, je upravičila status prve favoritinje in v finalu ugnala Francozinji Isaure Medde in Coline Clauzure (svetovna prvakinja 2018). Četrto mesto v velikem finalu je osvojila Čehinja Barbara Prudkova.

Vrhunci prvenstva

Fotogalerija je na ogled na facebook strani UCI MountainbikeCelotno poročilo s svetovnega prvenstva najdeš na citymountainbike.com.
 
Naslovna fotografija Glenn Peters

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam