3. aprila 2017

Dirka štirih otokov se prične čez dobrih 14 dni, Peter pa že pili formo, kar je dokazal tudi ta vikend na Kamenjak Rocky Trails.

Peter Vesel se letos ni odpravil v Afriko. Nekaj zaradi financ, še bolj pa zaradi evropske turneje. Letošnji cilji so drugačni. Bolj se namerava posvetiti dirkam v regiji in evropskim etapnim dirkam.

Ambasador

Prvi cilj sezone je vsekakor dirka po Kvarnerskih otokih – Mitas 4 islands MTB Stage Race. Peter in Adria bike group, ki je organizator te dirke in še treh maratonov na Hrvaškem, sta se dogovorila za sodelovanje pri promociji aktivnega preživljanja prostega časa na gorskem kolesu in seveda gorskokolesarskih tekmovanj.

Tako je Peter postal ambasador dirk, ki bodo znane pod imenom Husqvarna Adria Bike Series – serija MTB maratonov, na katerih ramo ob rami startajo rekreativci in profesionalci, ter drugih dirk in dogodkov, ki jih organizira Adria Bike group.

Na dirko z novim partnerjem

Na dirki štirih otokov bo Petrov partner Bojan Bohorc. Slovenec, ki sicer živi in dela v Nemčiji, je prav tako polno zaposlen, gorsko kolesarstvo pa je njegov hobi in njegova strast. Je nekaj let mlajši in nastopa v kategoriji master na vseh večjih maratonih in etapnih dirkah po svetu.

Seveda niza uspehe, saj k športu pristopa z vso resnostjo. Je večkratni udeleženec Cape Epica, Trans Alpa in dolgoletni prijatelj, ki bo prav gotovo dober partner, pa čeprav bosta tokrat prvič nastopila skupaj. Po navadi sta v različnih kategorijah, a tokrat bosta nastopila v kategoriji 40 do 50 let.


Aktualni državni prvak in po novem tudi ambasador Adria bike group. Foto Nataša Vesel.

Peter pravi: “Bojana sem povabil na Mitas 4 Islands, ker sem si že nekaj časa želel nastopiti z njim. Ker sva v različnih kategorijah, je to na največjih etapnih dirkah težava, dirlka štirih otokov pa je ravno pravšnja dirka za to. Prva resna preizkušnja letos, s pravo konkurenco in da se dodobra prečistim, mi odgovarja tekmovanje v mlajši starostni skupini. Trening poteka dobro, seveda z manjšimi zapleti, ki jih ima v tem obdobju skoraj vsak. Tudi letos se namreč, tako kot večina, nisem izognil prehladu in to te takoj za kak teden vrže nazaj. Poleg tega je tu sezona senenega nahoda, ki me po navadi tudi ne obide. A to so vsakoletne neprijetnosti, ki jih urejam sproti. Dobil sem tudi novega polnovzmetenca, brez katerega si resnega dirkanja na etapnih dirkah ne predstavljam več. Sedaj, ko je urejena tudi tehnična plat, sem pripravljen na sezono.”

{loadposition inside}

Nadaljevanje

Petrova sezona bo dolga in napeta. Letos, kot že rečeno brez Afrike, bo cilj visoka uvrstitev na dirki Mitas 4 Islands. Bo pa le priprava in pokazatelj forme za dirko Trans Alp. Ta je lani, kljub dobri uvrstitvi, pustila grenak priokus. S partnerjem Thorstenom sta namreč nanizala kar pet etapnih zmag, a vseeno končala na drugem mestu. In po taki predstavi je seveda cilj samo še …


Nov Petrov stroj – CUBE AMS 100 C:68 SL 29

Vesel, afriški lev, nestrpno čaka na začetek sezone. Motivacije mu ne manjka in njegova povezava z Adria Bike group mu daje priznanje in zadovoljstvo, ker njegov trud pri popularizaciji tekmovalne rekreacije v gorskem kolesarstvu ni zaman.

Peter doda: “Seveda je res, da me veselijo tekmovanja in treningi, a moja želja je, da bi ta način aktivnega življenja predstavil čim več ljudem. Mislim, da moj zgled potrjuje, da je mogoče združiti družino, šport, tekmovanja ter službo. Na začetku seveda ni lahko, a ko urediš dnevna opravila in vzpostaviš svoj ritem, potem zadovoljstvu na kolesu nič ne stoji na poti. In ravno to želim predstaviti čim več ljudem. Partnerstvo z Adria Bike mi omogoča, da način zdravega in aktivnega življenja predstavim čim večjemu krogu.”

Mitas 4 Islands 2017 se prične 19. aprila 2017 v Baški na otoku Krku.

Petra lahko spremljaš tudi na facebooku

Preberi še:
mtb.si predstavlja: Mitas 4 islands, 4. etapa – otok Lošinj
mtb.si predstavlja: Mitas 4 Islands, 3. etapa – otok Cres
mtb.si predstavlja: Mitas 4 Islands, druga etapa – otok Rab
mtb.si predstavlja: Mitas 4 Islands, 1. etapa – Otok Krk

Sledite nam