6. junija 2018

Alpentour Trophy ali nasprotje dirke po kvarnerskih otokih. Letos v pisani mednarodni druščini tridesetih narodnosti, na startu tudi šest Slovencev.

Etapne dirke so našle svoj prostor pod soncem in postajajo vse bolj priljubljene. Ena starejših je tudi Alpentour Trophy v avstrijskem Schladmingu. Do meja vzdržljivosti dan na dan, solo ali v dvojicah, je avantura in izziv, za najboljše pa seveda tudi resna dirka.

20. zapored!

Alpentour Trophy se bo odvijal med  7. in 10. junijem. Etape se bodo vrstile od četrtka do nedelje. Dirka se začne v središču Schladminga, etape pa vodijo v okoliško pogorje, od tam pa vedno nazaj na izhodišče. Letos bo skupna dolžina 200 kilometrov z 9400 višinskimi metri.

Za licencirane tekmovalce dirka šteje za točke UCI in sicer kot dirka kategorije S1. Primerna je tudi za rekreativce, ti pa imajo seveda svojo razvrstitev.

Letos bo med množico 800 kolesarjev tudi šest Slovencev. Vsi že z izkušnjami Alpentoura ali drugih etapnih dirk. To so: Darko Knez, Peter Vesel, Tomislav Katalenič (samo za Alpentour je začasno menjal državljanstvo), Tomi Iskra, Aleksander Kogal in Robert Šijanec.

Kako so se odrezali na dirki, pa poročamo naslednji teden.

Startna lista

Spletna stran prireditelja – alpen-tour.at

Foto organizator

Sledite nam