25. aprila 2016

Peter Mlinar v hladu in mokroti najhitrejši tudi na drugi preizkušnji serije SloEnduro 4Fun na Dobrni.

Zadnja aprilska nedelja je bila rezervirana za drugo letošnjo tekmo serije SloEnduro 4Fun: drugi Enduro Krokar. Za nov komplet točk se je 91 tekmovalcev pomerilo nad Dobrno, na progi dolgi 1600 m s cca. 270 m nadmorske višine.

Najhitrejše linije od vrha do cilja pred jamo Ledenica oz. “Bierkeller” je našel Peter Mlinar (KK Črn Trn) in se veselil letošnje druge zmage v seriji 4Fun. Sistem tekmovanja je bil takšen, da se je vozilo le na eni progi. Tekmovalci so imeli 5 ur časa, v končni seštevek pa so jim organizatorji upoštevali najboljša dva dosežena časa. Mlinar se ni preveč iztrošil in je opravil le dve vožnji, ki pa sta bili prepričljivo najhitrejši in tako več kot dovolj za končno zmago. Tako je zmagovalec dobršen del časa tekmece le opazoval in nadziral razplet, a mu nazaj na vrh ni bilo treba.

Še najbolj se je zmagovalcu približal Nace Krivonog (Black Hole Enduro Team), ki je po dveh seštetih vožnjah zaostajal dobrih 14 sekund. Zadnje mesto v elitni trojici je pripadlo Avstrijcu Michaelu Eibeggerju (Radlager MTBverein), ki je za zmagovalcem zaostal 22 sekund. Oba sta poskušala višje s po štirimi opravljenimi vožnjami, a jima preboj na vrh ni uspel. Peterico najboljših sta zaključila Matjaž Istenič (Energijateam.com) in Gregor Ferk (Epic Outdoor Crew).


Najhitrejši trije na drugem Krokarju, od leve: Krivonog, Mlinar in Eibegger

V ženski konkurenci sta se v hladnem in deževnem vremenu za tekmovanje opogumili le dve tekmovalki. Jasmina Ribič je bila po dveh opravljenih vožnjah hitrejša od Ele Kos, ki se je prav tako s progo spopadla le dvakrat.

Zmaga v kategoriji do 19 let je tako pripadla Isteniču, Mlinar pa je slavil zmago v kategoriji do 30 let. Med starejšimi od 30 let je bil najhitrejši Avstrijec Bernd Dorrong (Radlager). Zmaga v najstarejši kategoriji, nad 40 let, je pripadla Gregu Nagodetu (Energijateam.com).

Serija 4Fun se nadaljuje čez tri tedne s tekmo v Rušah, ki bo tekmovalce popeljala po prelepih terenih od Areha do Ruš. Točnejše informacije bodo objavljene v naslednjih nekaj dneh.

Vrstni red

Poročilo z več fotografijami na sloenduro.com

Foto: Dušan Markuš / Epic Outdoor Crew

Sledite nam