16. julija 2017

Na Črnem vrhu državno prvenstvo v krosu na zahtevni progi, a brez večjih presenečenj.

Na Črnem vrhu državno prvenstvo v krosu na zahtevni progi, a brez večjih presenečenj. Zahtevna proga, lepo vreme in skoraj 200 tekmovalcev in tekmovalk v vseh starostnih kategorijah.

Zmagovalec v združeni moški kategoriji Luka Mezgec (ORICA – Scott) do svoje zmage ni prišel prav lahko. Rok Naglič (Calcit Bike Team) je na začetku potegnil in že v drugi krog sta šla z veliko prednostjo sama.

Naglič je pozneje v žaru borbe in velike želje ter motivacije, v četrtem krogu naredil napako in moral s kolesa, kar je Mezgec rutinirano izkoristil in si privozil razliko 20 sekund. Naglič je sicer poizkusil zopet priključiti, a je Mezgec izkoristil svoje prednosti na manj zahtevnih delih in razliko na koncu povečal na 45 sekund.

Tako je Mezgec v letošnjem letu po tistem na cesti, osvojil še naslov državnega prvaka v olimpijskem krosu. Na drugo mesto se je pripeljal Rog Naglič, ki je tako državni prvak v kategoriji pod 23 let, na tretje pa še en Calcitovec Boštjan Hribovšek.

Luka Mezgec: “Zame je naslov pomemben, ker sem želel osvojiti oba najvišja kolesarska naslova v Sloveniji v istem letu. Za mojo ekipo je to sicer drobiž, a jaz sem na to ponosen.
Z Rokom še nikoli nisem dirkal skupaj, zato sem mu sledil in nisem hotel naprej. Na ‘hupserjih’ mi je delal kar nekaj težav. Tri kroge sem moral pokrivati tistih nekaj sekund, ki jih je naredil na njih. A izkušnje so me naučile, da se potrpežljivost izplača. V sredini dirke je naredil napako in sestopil in jaz sem izkoristil priložnost, naredil razliko in mu nisem dovolil, da se vrne. Lepa tekma.”

Pri ženskah Tanja Žakelj (Unior Tools Team) ni imela dela. Na prazni progi, ženske so namreč startale skupaj z veterani in amaterji in to v prvih vrstah, je ustvarila veliko razliko in jo do konca samo povečevala. Tina Perše trenutno ni v formi izpred let ,a se je s progo in ostalimi na njej srčno borila.

Tanja je zmagala z veliko razliko in osvojila svoj sedmi naslov, Tina pa je osvojila drugo mesto.

Tanja Žakelj: “Startala sem spredaj in na prazni progi mi je bilo prav prijetno. Nekaj krogov sem odpeljala na polno, saj je tekma najboljši trening. Nato so me ujeli najboljši mlajši veterani in sem jim sledila en krog, v zadnjem pa sem na nekaterih delih celo uživala. Naslednji cilj je evropsko prvenstvo.”

Med mladinci je zmagal Matjaž Lozar, drugi je bil Miha Klemenčič (oba MBK Sportr.Si), tretji pa David Ivartnik (Energijateam.Com).

Pri mladinkah je zmagala Vita Movrin (Energijateam.Com).

Pri starejših tekmovalcih so naslove državnih prvakov svojih kategorijah osvojili: Marko Čretnik, Robert Blaznik, Boštjan Brelih, Natalija Anderluh, Blaž Uršič, Andreja Strnad in Luka Homovec.

V mlajših tekmovalnih kategorijah pa: Teo Pečnik, Ana Janežič, Jure Rus, Nuša Moroz, Žan Pahor, Hana Kranjec Žagar, Jernej Rudolf, Eva Terpin, Maks Majnik, Tajda Šostarko, in Lan Rupnik ter Neža Vrhovnik Papler.

Obširna reportaža s fotogalerijo na prijavim.se.

Vrstni redi

Fotografiji prijavim.se

Sledite nam