Pomurski MTB pokal
29. aprila 2023

Šest dirk v 2023, nekoliko spremenjeno točkovanje, a še vedno z obilo zabave, ki je pomembnejša od vrstnih redov. Že 6. maja!

Prihodnji konec tedna se začenja Pomurski MTB pokal 2023, ki bo gostil 6 dirk, in sicer v Odrancih, Ljutomeru, Murski Soboti, Sv. Juriju, Lendavi in Apačah.

Pomurski MTB pokal in nekaj novosti

Letošnja sezona v pokal prinaša nekaj novosti. Ena izmed njih je pravilo o obvezni uporabi ščitnikov za kolena in čelade. Tekmovalec, ki ne bo izpolnjeval teh pogojev, ne bo mogel tekmovati oziroma bo diskvalificiran. Sprememba je tudi pri točkovanju. Do sedaj je točke prejelo le prvih deset tekmovalcev, po novem bodo točke prejeli vsi tekmovalci! Tekmovalci od 20. mesta dalje prejmejo le po 1 točko.

Z novim točkovanjem bodo najbolj pridobili tisti, ki so se udeležili vseh dirk ter dosegli povprečne rezultate, vendar s tem niso mogli konkurirati najboljšim tekmovalcem, ki so si lahko privoščili izpustiti dirko ali dve. S tem želi organizator nagraditi tekmovalce, ki prihajajo na vse dirke. Novi sistem točkovanja je objavljen v pravilniku na spletni strani

Spremenil se je tudi program prenosa dirk v živo. V letošnjem letu bo prenos samo od polfinalnih voženj dalje. S krajšim in pestrejšim programom želijo gledalcem pripraviti čim boljšo izkušnjo.

Po uspehu lanskoletnega MTB kampa so se pri Pomurskem MTB pokalu odločili, da letos ponovno organizirajo kamp, ki bo potekal med 14. in 16. julijem, več o tem pa kasneje.

Pomurski MTB pokal in letošnji koledar:

  • 6. maj – Odranci
  • 11. junij – Ljutomer
  • 24. junij – Apače
  • 26. avgust – Sv. Jurij
  • 2. september – Lendava
  • 23. september – Murska Sobota

Informacije o prvi dirki sezone najdeš na facebooku: @PomurskiMTBpokal

Prijave na prvo dirko sezone na prijavim.se.

pomurskimtbpokal.si

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

Pomurski MTB pokal 2022: Več dirk, tudi prenosi v živo

Sledite nam