17. decembra 2014

Še o videu z MacAskillom, objavljamo odgovore javne agencije Spirit in Triglavskega narodnega parka.

Video z Dannyjem MacAskillom na pohodniški poti Alpe Adria Trail, ki poteka tudi čez Slovenijo, smo objavili v četrtek. Ozadje podviga še ni bilo jasno, zato smo zastavili vprašanja javni agenciji Spirit in Triglavskemu narodnemu parku.

O svoji vlogi pri produkciji videa pri Spiritu takole:
“Projekt Alpe Adria Trail (AAT) je plod uspešnega sodelovanja med tremi partnerji iz Slovenije (SPIRIT Slovenija), Avstrije (Kärnten Werbung) in Italije (Turistična organizacija Furlanija – Julijska krajina- FVG). Pot povezuje tri narode, tri kulture, tri pokrajinske tipe in poteka od Velikega Kleka (Grossglocknerja) preko Slovenije do morja pri Trstu/Miljah. V okviru partnerskih promocijskih aktivnosti je italijanski partner v projektu Turistična organizacija Furlanija – Julijska krajina organiziral snemanje promocijskega videa in izvedbo tudi finančno podprl. Tudi promocija videa je v rokah italijanskega partnerja.”

Spirit za produkcijo videa ni prispeval nobenih sredstev, zagotavljajo.

Vprašali smo še, kdo je odgovoren, da je bil v produkcijo video za promocijo pohodniške poti, ki poteka tudi poteh, kjer je kolesarjenje prepovedano, vključen kolesar?
“Imputi in sugestije javne agencije SPIRIT Slovenija italijanskemu partnerju so bili naj se snemanje izvede izven TNP (dolina Soče, Brda, Lipica),” odgovarja Spirit.

Pri TNP so bili na vprašanje, kakšno je njihovo stališče o videu, kratki:
“Sporočilo videa ni v skladu s cilji Triglavskega narodnega parka in bomo ukrepali v skladu s predpisi.”

Video je medtem zbral več kot 50.000 ogledov, kar za MacAskillov video ni prav veliko. Objavile so ga številne gorskokolesarske strani po svetu, zanimivo pa je, da Danny videa ni objavil na svoji strani na facebooku, kjer ima več kot 720.000 sledilcev.

Zgodba je prišla tudi na svet24.si

Oglej si video
Danny Mac na slovenskih skalah!

Na uvodni fotografiji član Dannyjeve ekipe Drop and Roll demonstrira, kako razjeziti nadzornika TNP. A njega in Dannyja ne bo najlažje oponašati.

Sledite nam