6. aprila 2017

Na Enduro Grozni Grožnjan ta konec tedna nova etapa s Sv. Juraja. 179 prijavljenih, med njimi zveneča imena. V soboto trening in prolog, v nedeljo 5 preizkušenj.

Enduro tekmovalci iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovenije in še od kod so v mislih že tam, kjer so zaključili sezono 2016 – v Grožnjanu v hrvaški Istri na dirki Enduro Grozni.

Enduro Grozni Grožnjan v organizaciji BBK Grožnjan, ki je zadnja tri leta gostil finale, bo tokrat prva od šestih preizkušenj SloEndura v peti sezoni serije. Hkrati se začne tudi hrvaška serija ENDCro, ki združuje pet dirk.

V soboto zvečer na slikovitem prizorišču na gričih Istre udeležence čaka prolog, kratka uvodna etapa v Grožnjanu, v nedeljo pa pet hitrostnih preizkušenj v okolici.

Etape

Skoraj povsem nova je tretja etapa z imenom Get s štartom na Sv. Juraju. Začetek si deli z lansko novostjo, priljubljeno etapo Sv. Juraj, ki bo letos spet na vrsti kot prva in bo tudi nosila naziv “superetape” Kenda SuperStage ter štela za posebno razvrstitev sezone. Obe etapi, najbolj vzhodni od petih, odlikujejo spektakularni razgledi na sosednje grebene, dolino Mirne in vse do morja.

Vmes bo kot druga na vrsti klasična etapa Kalčini, četrta bo najbolj zahodna Šaltarija in zadnja kot je že v navadi etapa Grožnjan skozi mestece in pod obzidjem proti dolini.

V pokoj je šla najstarejša etapa s štartom v Pertićih nad Grožnjanom.

Skupaj s transferji med hitrostnimi preizkušnjami bodo tekmovalci prekolesarili 37 kilometrov in premagali približno 1350 metrov višinske razlike.

Konkurenca pa …

Kot se za začetek sezone spodobi, bo konkurenca številčna in močna. Z vrha lanske lestvice SloEndura so to lanski zmagovalec serije in Endura Grozni Vid Peršak. Njegov lanski tekmec za skupno zmago, Avstrijec Gerd Skant, je zdaj njegov kolega v novi avstrijski ekipi Team Dorrong. Tu je seveda tudi skupno tretji iz lanske sezone, slovenski prvak Tadej Razpet (Pedal Racing Team), pa zmagovalec lanske uvodne dirke Enduro 3 Camini, Avstrijec Daniel Schemmel (Cube Action Team), pa češki zvezdnik Michal Prokop (Ghost Factory Racing), hitri poljski veteran Marcin Motyka (Enduro 24), še nekaj hitrih avstrijskih in italijanskih tekmovalcev …

Med damami pa lanska zmagovalka Grožnjana, Avstrijka Petra Bernhard (Team Dorrong), povratnica po poškodbi, Italijanka Giulia Albanese (UC Caprivesi), povratnica po porodu Ana Zupan (Energijateam.com) in domača prvakinja v maratonu Gorana Težak (Adrenalina MTB Team).

Skupaj je predprijave ujelo 179 kolesark in kolesarjev iz devetih držav.

Vabljeni

V soboto se prolog začne ob 19. uri, v nedeljo s prireditvenega prostora na mestnem trgu prvi na traso krene ob 10. uri, v cilju naj bi se nabrali kmalu po četrti.

Enduro v Grožnjanu je zelo prijazen gledalcem, med etapami se lahko pomikajo po Parencani, tudi s kolesi, pe še “svoje” tekmovalce srečujejo med transferji. Zadnja etapa gre skoraj skozi kavarno in tudi sonce bo, tako da izlet v Grožnjan kar vabi.

Podrobnosti v razpisu

Večji zemljevid prog

Seznam predprijavljenih

Preberi še
Video z endura Grozni 2016
Na Enduru Grozni dobili skupne zmagovalce SloEndura 2016

Sledite nam