XC Brno
30. avgusta 2020

Na dirki kategorije C1 v češkem Brnu je nastopila tudi četica slovenskih gorskih kolesarjev in kolesark. Odlično zopet mladinci, Žakljeva suvereno, Naglič v močni konkurenci odločno, Movrinova pa z nekoliko smole.

Česky Pohar oziroma češki pokal je zelo priljubljen pri množici evropskih gorskih kolesarjev. Četrta dirka letošnjega pokala je bila razreda UCI C1, štela je tudi za Junior World Series in je na start privabila zvezdnike svetovnega pokala: Maxime Marotte, Henriqe Avancini, Daniele in Luca Braidot, Bartlomeij Wawak, Nadir Colledani, Ondrej Cink, Manuel Fumić, Anne Terpstra, Maja Wloszczowska, Jitka Čabelička, Barbara Benko, Janika Loiv …

Slovenski predstavniki Rok Naglič, Mihael Štajnar, Jakob Klemenčič, Teo Pečnik, Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar in Vita Movrin so nastopili v dresih slovenske reprezentance, Tanja Žakelj pa je nastopila v dresu ekipe Uniior Devinci Factory Racing.

Mladinci

Zopet odlične predstave naših mladincev. Na startu smo imeli kar štiri in vsi so se na koncu uvrstili med najboljših 20! Najboljše se je odrezal Jakob Klemenčič, ki je osvojil 6. mesto in za zmagovalcem Tobiasom Lillelundom (Giant-Assos Offroad) zaostal dve minuti in 54 sekund. Teo Pečnik je bil odličen osmi, za reprezentančnim kolegom je zaostal manj kot pol minute.

Ekipni uspeh sta dopolnila še Blaž Žle s 17. in Matic Kranjec Žagar z 19. mestom.

Ženske

Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) je v močni konkurenci osvojila tretje mesto. Za zmagovalko Anne Terpstra (Ghost Factory Racing) je zaostala 3 minute in 11 sekund. Na drugo mesto se je uvrstila Maja Wloszczowska (Kross Racing Team).

Nastopila je tudi Vita Movrin, ki je dirko začela osdlično in se med mlajšimi članicami nekaj časa vozila na četrtem mestu, nato pa padla in odstopila.

Moški

V izredno močni konkurenci z mnogo znanimi imeni svetovnega pokala se je odlično odrezal Rok Naglič in osvojil 18. mesto. Za zmagovalcem Henriquejem Avancinijem (Cannondale Factory Racing) je zaostal 4 minute in 59 sekund. Na drugo mesto se je uvrstil Avancinijev moštveni kolega Maxime Marotte, tretje pa Nadir Colledani.

V moški kategoriji je nastopil tudi Mihael Štajnar, ki je osvojil 48. mesto, v kategoriji mlajših članov pa je končal na 19. mestu.

Posnetek moške in ženske dirke

Vrstni redi

Foto organizator

Preberi še

Teo Pečnik deseti v Švici
Klemenčič odličen osmi v Franciji

Sledite nam