Wilier Urta
Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
22. aprila 2021

29-palčni dirkaški bolid je mešanica prefinjenega italijanskega dizajna, premišljeno zasnovane geomerije in vrhunskih komponent.


Urta SLR predstavlja vrhunec razvoja pri gorskih kolesih znamke Wilier Triestina. Oblikovno in tehnično dovršeno kolo je namenjeno zahtevnim kolesarjev, ki prisegajo na disciplini kros in maraton. Krajši prednji trikotnik in 69-stopinjski kot krmilne cevi ga naredita kompaktnega, hitrega in uravnoteženega, kar se pozna pri strmih vzponih in tehničnih spustih. Urta SLR je zasnovan tako, da nudi izjemen oprijem ter progresivno odzivnost in to ob zelo dobrem razmerju togosti in teže.

Na kratko

Okvir, ki je narejen iz karbonskih vlaken HUS-MOD (enaka uporabljajo pri cestnih modelih 0 SLR in Filante SLR), na zadnjem koncu ponuja 100 milimetrov hoda. Na voljo so štiri velikosti: S, M, L in XL. Cevi ob verigi merijo 432 milimetrov, kot krmilne cevi je 69, efektivni kot podsedežne cevi pa znaša 74 stopinj. Doseg (reach) se giblje med 400 (S) in 480 milimetri (XL).

Urta SLR videu

Širok razpon opremskih izpeljank

Na voljo je kar 22 opremskih izpeljank. Najcenejša je sestavljena iz komponent Shimano XT, vilic Fox 32 SC Factory Kashima ter obročnikov Miche 966. Pri najdražji pa so na okvir pričvrščene komponente Sram Eagle XX1 AXS, obročniki Miche K1 Carbon, zavore Shimano XTR BR-M900 in vilice Fox 32 SC Factory Kashima ter zadnji blažilec Fox Float. Posebnost dražjih modelov je tudi integrirano karbonsko krmilo Urta.

Urta SLR je na voljo tudi kot okvir. Vse opremske izpeljanke si lahko ogledaš na tem mestu.

Cene? Za okvir z zadnjim blažilcem Fox Float DPS Factory Kashima je treba odšteti 3600, za okvir z blažilcem RockShox SiDLuxe Ultimate pa 3200 evrov. Najcenejša izpeljanka celotnega kolesa bo stala 5400, najdražja pa okroglih 10000 evrov.

Dodatne informacije najdeš na wilier.com.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Cannondale: Novi Lefty na Scalpelu Carbon SE LTD

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam