12. junija 2018

Etapna dirka v sklopu pokala Salcano-Kyocera MTB z odličnima predstavama Calcitovcev Nagliča in Krajnca.

Novi Sad in Salcano-Kyocera MTB Cup, etapna dirka druge kategorije UCI, se je končala z zmago Avstrijca Georga Eggerja in Madžarke Barbare Benko. Rok Naglič je bil tretji in Grega Krajnc (oba Calcit Bike Team) šesti.

Na sporedu bi morale biti tri etape po večinoma gozdnih cestah. Prva vožnja na čas, druga kratki kros in tretja maraton v dolžini 63 kilometrov.

Po petkovi vožnji na čas je bil v vodstvu Georg Egger, ki vodstva ni izpustil do konca dirke. Drugi je bil Madžar Martin Dina, Rok Naglič pa je bil šesti, Grega Kranjc pa osmi.

Naslednji dan je bil na sporedu kratki kros, v katerem se je odlično odrezal Naglič. Za Eggerjem je zaostal le dve sekundi. Tako je bil po dveh etapah skupno na tretjem mestu za prvim Eggerjem, drugi je bil Grk Dimitrios Antoniadis.

Pri ženskah je podobno kot v moški konkurenci slavila Madžarka Barbara Benko pred domačinko Jovano Crnogorac, ki je po dveh etapah zaostajala 18 sekund, tretja je bila njena rojakinja Teodora Savić-Popović.

{loadposition inside}

Na zadnji etapi, ki naj bi bila s 63 kilometri najbolj zahtevna, se je obetala bitka za skupno zmago, saj je bila razlika med vodilnimi tremi le dobra minuta. A do te ni prišlo, saj se je ta po petih kilometrih predčasno zaključila v veliki blatni luknji.

Po močnih nalivih je bila trasa enostavno neprevozna. Po vrnitvi na start niti ni bilo možnosti, da bi blatna kolesa usposobili za nadaljevanje in komisar dirke se je po pogovorih z organizatorjem odločil, da dirko zaključi in da za skupno uvrstitev veljajo rezultati prejšnjih dveh etap.

Rok Naglič je tako osvojil tretje mesto in 60 točk UCI, ki so ga v enem tednu s 160. ponesle za 36 mest na 124. mesto, kar je že zelo lepa pozicija in lep obet za njegov letošnji cilj. Ta pa je trdno mesto v stoterici najboljših na svetu.

Rok Naglič: “Prvi dan sem šel z glavo ter ne preveč preko sebe, saj sem imel v glavi da moram odvoziti še 2 etapi. Drugi dan sem od starta šel res na polno ter se boril da bi nadoknadil čim več zaostanka iz prve etape, kar mi je tudi uspelo z 2 mestom. Tretji dan pa žal trasa maratona ni bila vozna zaradi vremenskih razmer in je bila odpovedana. Tako sem zaključil na skupnem 3. mestu, kar mi je prineslo novih 60 točk UCI.“

Grega Krajnc je bil šesti in je svoj položaj na lestvici mednarodne kolesarske zveze izboljšal za 67 mest, sedaj je na 196. mestu.

Vrsti redi

Naslovna fotografija Grega Stopar

Sledite nam