27. marca 2017

Po petih preizkušnjah GoEndura najhitrejši Stefano Braidot pred sedmerico rojakov, pri damah Yana Dobnig. Energija z dvema v deseterici in drugo žensko.

Serija SloEnduro 4Fun je v nedeljo začela z dirko GoEnduro v okolici Moše (Mosa) in Ločnika (Lucinico) pri Gorici. Tri razgibane trase na gričih pod Brdi so bile veliko prijaznejše kot lani v mokrih razmerah. Ilovnata tla so nudila soliden oprijem za gume 98 udeležencev iz Avstrije, Italije in Slovenije. Prva etapa je bila odprta in hitra, druga in tretja, na katerih so se poskusili po dvakrat, pa bolj zaviti, na trenutke kot navzdol obrnjena pumptracka.

Proti koncu je bilo tudi nekaj kapelj, a ne toliko, da bi zmotile dirkanje ali gledalce, ki so se selili z druge na tretjo traso in nazaj.

Po petih preizkušnjah in skupaj dobrih desetih minutah dirkanja so se na vrhu znašli domačini. Najhitrejši je bil Stefano Braidot iz goriškega kluba Caprivesi, ki je tudi priredil dirko, ob progi pa sta ga vzpodbujala tudi brata Luca in Daniele, reprezentanta v krosu. Več kot 10 sekund je za Stefanom zaostal mladinec Michele Dreossi, tretji je bil s 13 sekundami zaostanka mladi veteran Francesco Remoto.


V odsotnosti najhitrejši slovenskih tekmovalcev, ki imajo oči že uperjene na prvo dirko SloEndura v Grožnjanu čez dva tedna, sta deseterico najhitrejši ujela člana domžalskega kluba Energijateam.com, Nejc Černilogar z 9. in Grega Nagode z 10. mestom. Nejc je bil hkrati tretji v članski kategoriji, Grega pa drugi v veteranski master 2 (40-49 let). Miha Spruk (Calcit bike team) je s skupno 17. časom stopil na najvišjo stopničko v veteranski kategoriji master 1 (30-39 let).

Pa ne pozabimo na dame, kjer je povratnico po letu odsotnosti zaradi materinstva Ano Zupan (Energijateam.com) ugnala le lanska skupna zmagovalka SloEndura, Avstrijka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team).

Se vidimo 8. in 9. aprila na otvoritvi SloEndura 2017, dvodnevnem enduru Grozni v Grožnjanu, serija enodnevnih preizkušenj 4Fun pa se nadaljuje 7. maja z endurom Krokar na Dobrni.

www.sloenduro.com

Na uvodni fotografiji zmagovalec Stefano Braidot, med navijači pa njegova brata
 

GoEnduro 2017 – skupni vrstni red

GoEnduro 2017 – vrstni red po kategorijah

GoEnduro 2017 – vrstni redi etap

Sledite nam