26. julija 2016

Z Black Hole endurom na Ravnah in Jamnici se slovenska enduro serija preveša v drugo polovico. Pred nami je vroč vikend na koroških stezicah.

SloEnduro, slovenska mednarodna serija tekmovanj v gorskokolesarski disciplini enduro, se ta konec tedna s preizkušnjo Black Hole enduro v Mežiški dolini preveša v drugo polovico. Black Hole enduro, del devetdnevnega festivala Black Hole bike fest, je četrta od šestih dirk serije. Po dirkah Enduro 3 Camini v Dolini pri Trstu, Enduro Cerkno v Cerknem in Soča enduro v Bovcu se serija vrača na še eno klasično prizorišče.

Koroško prireditev so v prvih dveh sezonah, v letih 2013 in 2014, udeleženci izbrali za najboljšo. Lani je to titulo izgubila, a ne ker ne bi bila zopet vrhunska – s tremi dnevi dirkanja je bila kvečjemu predolga in prezahtevna. Tako bodo kolesarji med Ravnami na Koroškem in Jamnico ta konec tedna zopet uživali v klasični dvodnevni preizkušnji: v petek od 19. ure jih čaka prolog na Ravnah, v soboto pa z začetkom ob 9. uri štiri hitrostne preizkušnje v single trail parku Jamnica nad Prevaljami. V soboto bo višinske razlike skupaj za 1100 m. Trase objavijo v četrtek popoldan, ko bodo tudi označene za trening.

Po sobotni podelitvi in zabavi ob bazenu pri ekohotelu Koroš bo nedeljsko dogajanje strogo festivalskega značaja in ni del SloEndura – preizkušnja nad Mežico in nato še ena dodatna za najhitrejše v opuščenih rudniških rovih v Podzemlju Pece.

{loadposition inside}

Koroški dvoboj sredi mednarodne udeležbe

Konkurenca bo na Black Hole enduru pestra, mednarodna in močna z nekaj hitrimi tujci. Na štartu bosta hitra Avstrijca Daniel Schemmel (Cube Action Team) in Kevin Maderegger (Ghost Factory Racing Riot), pa nekaj Britancev, ki jih tu še nismo videli. Boj za vrh lestvice SloEndura pa se bo bil med dvema domačinoma. Peter Mlinar (KK Črn trn), zmagovalec Soča endura, je vodilni po treh dirkah, doma pa je v Žerjavu, ravno toliko višje po dolini, da ne bo na čisto domačih stezicah. Vid Peršak (Gaes Orbea Enduro Crew), zmagovalec v Cerknem in eden najhitrejših v kategoriji do 21 let na svetu, pa je izpustil eno dirko in je na tretjem mestu razvrstitve. Vid je doma v Šentanelu, 5 kilometrov od Jamnice.

Napeto je tudi v posebni razvrstitvi Kenda SuperEtape, v kateri se seštevajo časi najzahtevnejših etap posameznih dirk. Po treh je v vodstvu Tadej Razpet (Pedal Racing Team) pred Nejcem Huthom (Energijateam.com) in Andrejem Bratino (Kamplc Racing Team). Razpet ima solidno prednost 26 sekund, Hutha in Bratino pa loči manj kot sekunda.

www.sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Vid Peršak v težavah na lanskem Black Hole enduru, foto AD

Sledite nam