12. avgusta 2019

Na šesti dirki svetovne enduro serije v Britanski Kolumbiji na vrhu Rude in Courdurier. Vid se je po vrsti padcev odločil, da se bo zabaval, in potem …

Svetovna enduro serija (EWS) se je minuli konec tedna s šesto dirko sezone od osmih ustavila na festivalu Crankworx v Whistlerju. Zmagi sta odnesla Francozinja Isabeau Courdurier (Intense Mavic Racing) in Američan Richie Rude (Yeti/Fox Shox Factory Race Team).

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Orbea Enduro Team) je dvodnevno dirko s šestimi hitrostnimi preizkušnjami končal na 27. mestu.

Courdurierjeva, ki ob odsotnosti poškodovane rojakinje Cecile Ravanel trdno drži v pesti celotno serijo, je sicer tudi sama nekoliko poškodovana dobila le dve etapi, a vseeno končala na vrhu in tudi še potrdila skupno zmago. Druga je bila tokrat Izraelka Noga Korem (GT Factory Racing), tretja pa Kanadčanka Andreane Lanthier Nadeau (Rocky Mountain/Race Face Enduro Team).


Richie Rude, foto Enduro World Series

Rude je dobil tri etape vključno z najdaljšo, sobotno prvo z “vrha sveta”. Drugouvrščeni Avstralec Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic) in tretjeuvrščeni Novozelandec Eddie Masters (Pivot Factory Racing) sta osvojila po eno etapno zmago.

Peršak o svojem vikendu poroča takole: “Že v soboto na prvi etapi sem na vrhu čudno padel in kar nekaj izgubil. V nedeljo sem začel še slabše, v prvih dveh etapah sem dvakrat padel, nato sem si rekel, da tako ali tako nimam več kaj izgubiti. Takrat sem začel uživati in iz etape v etapo je šlo bolje! V peti etapi mi je uspel celo najboljši rezultat, na kar sem po tako težkem dnevu zelo ponosen.”

V krajši peti hitrostni preizkušnji je bil namreč Vid tretji najhitrejši, prehitela sta ga je zmagovalec Adrien Dailly in drugouvrščeni Sam Hill.


EWS se seli na novo prizorišče, Northstar v Kaliforniji, kjer bo 24. in 25. avgusta predzadnja dirka sezone.

Vrstni redi na www.enduroworldseries.com

Vid v videu ekipe (na modro-rumenem kolesu):

Na naslovni fotografiji Peršak na vrhu sobotne etape s Top of the World, foto Orbea Enduro Team

Preberi še
EWS: Znan je koledar za sezono 2020
EWS Les Orres: Najtesneje doslej, Vid ponovil dosežek iz Dolomitov
EWS Val di Fassa: Vid Peršak 24.
EWS Madeira: Vid Peršak 17.!

Sledite nam