Internazionali
18. marca 2024

Z odličnimi predstavami na Swiss Bike Cupu in Internazionali d’Italia Series. Maruša Tereza v Švici, Meta, Eva, Tajda, Lenart, Svit, Lovro, Enej, Urban in Luka v Italiji.

Po španskem uvodu tokrat mladi slovenski tekmovalci v krosu na dveh frontah – v Švici in v Italiji. Maruši Terezi Šerkezi, Meti Tancik in Lenartu Dejaku so se pridružilli še Eva Terpin, Tajda Šoštarko, Svit Mesojedec, Urban Dejak, Luka Maksimovilč in Lovro Dolinšek.

Swiss Bike Cup Gränichen

Na dirko švicarskega pokala je odpotovala novopečena mladinka Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana) in se pomerila z močno švicarsko falango deklet. Tako kot na zimskih dirkah v Španiji je tudi tokrat pokazala svojo moč in v konkurenci domačink, Nemk in Dank po uri, 11 minutah in 45 sekundah prva prepeljala ciljno črto. Pred drugouvrščeno domačinko Noemie Gret (Team VTT Papival Scott Grand Raid BVCS) je imela kar 3 minute in 35 sekund prednosti. Tudi tretje mesto je pripadlo Švicarki, Muriel Furrer (Bixs Performance Race Team) je zaostala že 5 minut in 25 sekund. Šerkezi si je prislužila novih 100 točk UCI.

Med elito sta slavila Lars Forster in Alessandra Keller (oba Thomus Maxon). Drugi mesti sta pripadli Vitalu Abinu (Thomus Maxon) in Jolandi Neff (Trek Factory Racing XC). Tretja sta bila Luca Schatti (Bike Team Solothurn) in Monique Halter (Thomus Akros – Youngstars).

Vrstni redi na swissbikecup.ch.

Internazionali d’Italia Series

San Zeno di Montagna in prva dirka močne italijanske serije. V kategoriji deklet, starih 16 let, si je Meta Tancik (Misser Project) privozila še eno mednarodno zmago. Po 32 minutah in sekundi je za 33 sekund prehitela Evo Terpin (Rajd Ljubljana). Tretja je bila s skoraj tremi minutami zaostanka Italijanka Nicole Azzetti (Four ES Racing Team).

V kategoriji fantov, starih 15 let (allievi 1), je slavil Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje), Luka Maksimovič (Energijateam.com) je v kategoriji 16-letnikov (allievi 2) osvojil 42. mesto.

Pri štirinajstletnicah je Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) osvojila 6. mesto. Zmagala je Giorgia Sardi (ASD Gaga Bike Team). Pri štirinajstletnikih (esordienti 2) je Enej Bartolme (MTB trail center Kočevje) zasedel 30. mesto. Svit Mesojedec je v kategoriji trinajstletnikov (esordienti 1) osvojil 19. mesto, Urban Dejak (oba MTB trail center Kočevje) je bil v isti kategoriji 35. Nastopilo je več kot 120 tekmovalcev, zmaga je odšla v roke Franzu Engeleju (ASD Kardun Cardano).

Med mladinci je Lovro Dolinšek (Energijateam.com) zasedel 66. mesto. Slavil je Tommaso Bosio (Ciclistica Trevigliese).

Med elito je trenutno najboljšo formo prikazal Luca Braidot (Santa Cruz RockShox Pro Team). Na drugo mesto se je uvrstil Simone Avondetto (Wilier Vittoria Factory Team XCO), tretji je bil Filippo Fontana (CS Carabinieri Cicli Olympia). Med ženskami je na najvišjo stopničko stopila Braidotova klubska sotekmovalka Martina Berta. Druga je bila Chiara Teocchi (Orbea Factory Team), tretja je bila Giada Specia (Wilier Vittoria Facotry Team XCO).

Vrstni redi na internazionaliditaliaseries.it.

Naslovna fotografija Daniele Molineris

Preberi še

Chelva: Mladi Slovenci kraljujejo v Španiji

Shimano Super Cup Massi: Slovenci odlično

Sledite nam