Internacionales Chelva
18. februarja 2024

Internacionales Chelva Gsport Challenge. Na dirki olimpijskega krosa zopet troje stopničk za mlade slovenske tekmovalce in še medalja v kategoriji master 60.

Španci za uvod v tekmovalno sezono olimpijskega krosa vsako leto priredijo kup kvalitetnih dirk. Poleg priljubljenega pokala Shimano Super Cup Massi je češnja na torti februarskih dirk vsekakor Internacionales Chelva Gsport Challenge, dirka razreda hors in mladinske serije UCI.

Na tehnično zelo zahtevni in suhi dirki so se zvrstila mnoga znana imena svetovnega pokala. Novozelandec Sam Gaze, Švicarka Jolanda Neff, Slovak Peter Sagan, Britanka Evie Richards, Romun Vlad Dascalu, Američanka Savilia Blunk, Kanadčan Carter Woods, Nizozemka Anne Tauber, Danec Sebastian Fini, Ukrajinka Jana Belomojna, domači matador David Valero Serrano …

Internacionales Chelva, po progi z Jolando

Proga, ki se je ne bi sramovali niti prireditelji svetovnega pokala. Groba, tehnična, na trenutke kar ekstremna. Olimpijsko prvakinjo iz Tokia je posnel trener ekipe Trek Factory Racing Oscar Saiz.

Internacionales Chelva, sobota

Prvi dan dirkaškega vikenda je bil rezerviran za dirke mlajših kategorij in veterane. Nastopili so kar štirje slovenski predstavniki. Meta Tancik (Misser Project) in Lenart Dejak (KD Melamin) v kategoriji do 17 let, Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana) v kategoriji mladink in Aleš Boben (Mtb Trbovlje) med veterani 60 let in več.

Meta Tancik in Maruša Tereza Šerkezi sta v svojih kategorijah prepričljivo slavili, Šerkezi si je prislužila 90 točk UCI. Lenart Dejak je zaostal le za belgijskim tekmecem in si v resnično številčni kategoriji prislužil drugo mesto. Aleš Boben je v združeni kategoriji master 50 in 60 zasedel 13. mesto, v kategoriji master 60 pa je bil drugi.

Vrstne rede po kategorijah najdeš na internacionalesxcochelva.com.

Tole je na Instagramu zapisala Meta Tancik, ki je za dirko izbrala kolo s prednjim vzmetenjem:

Maruša Tereza Šerkezi in kratko IG poročilo:

Lenart Dejak med več kot 80 tekmovalci do drugega mesta

Bobi pravi, da ni predaje

Internacionales Chelva, nedelja

Pri ženskah je trenutno najboljšo pripravljenost pokazala ameriška prvakinja v kratkem in olimpijskem krosu Savilia Blunk (Rockrider Ford Factory Racing), ki je v drugi polovici dirke stopnjevala ritem, se nato otresla zasledovalk ter prepričljivo slavila. Na drugo mesto se je z zaostankom slabe minute in pol uvrstila Evie Richards (Trek Factory Racing), tretje mesto je zasedla Jana Belomojna (KMC Ridley MTB Racing Team). Prvo peterico sta zaključili Anne Tauber (Orbea Factory Team) in Jolanda Neff (Trek Factory Racing).

V moški elitni kategoriji je Vlad Dascalu (Trek Factory Racing) ponovil lansko zmago in ugnal močno konkurenco. Na drugo mesto se je uvrstil Sam Gaze (Alpecin – Deceuninck), tretji je bil David Valero Serrano (BH Coloma Team). Četrto in peto mesto sta si razdelila Belgijec Pierre de Froidmont in Španec David Campos (oba Orbea Factory Team).

Vrstni redi na uci.org.

Naslovna fotografija Internacionales XCO Chelva

Preberi še

Shimano Super Cup Massi: Slovenci odlično

Sledite nam