Shimano Super Cup Massi
26. februarja 2024

Tretja v vrsti španskih preizkušenj v olimpijskem krosu zopet s petimi Slovenci na startu. Njihov izplen pa zmaga, drugo, tretje, deveto in enajsto mesto v različnih starostnih kategorijah.

Druga dirka enega najmočnejših XC pokalov v Evropi, Shimano Super Cup Massi v Banyolesu, je bila kategorije hors, kar pomeni, da je privabila še več vrhunskih gorskih kolesark in kolesarjev, predvsem tistih, ki si v elitnih kategorijah želijo vozovnico za olimpijske igre v Parizu. Tokrat na startu triperesna deteljica: Maruša Tereza Šerkezi, Meta Tancik in Lenart Dejak ter dva veterana Mitja Tancik in Aleš Boben.

Tretja enica za Marušo Terezo

V svoji prvi sezoni v kategoriji junior je Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana) dosegla že tretjo zmago in si tudi tokrat prislužila točke UCI. Po prvi zmagi v pokalu Massi La Nucía in potem zmagi na dirki Internacionales Chelva je slavila še na drugi dirki Shimano Super Cup Massi v Banyolesu. Tokratna zmaga je bila za Marušo Terezo že kar rutinska. Za njo sta se na stopničke uvrstili še Lara Liehner (Thomus Akros – Youngstars) in Giada Martinoli (Scott Racing Team).

Drugo in tretje mesto v kategoriji do vključno 16 let

Meta Tancik (Misser Project) je dvema španskima zmagama dodala še eno drugo mesto. Tokrat je morala priznati premoč Jeanne Duterne (Team VTT Fun Club). Za prvim mestom je zaostala le 21 sekund. Na tretjo stopničko je stopila Abril Roma Sala (Pro Ride Jufre Team), ki pa je za zmagovalko zaostala za več kot tri minute. Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje) je tretjemu in drugemu mestu na prvih dirkah tokrat dodal še eno tretje mesto, ki si ga je prislužil kljub padcu in nekaj odrgninam, in to v konkurenci več kot sto kolesarjev. Pred Lenarta sta se uvrstila Noa Filippi (Gordes Velo Evasion) in Borja Cervacho Sevilla (Irontech-Tecnic-Mendiz-AMbisist Club BTT Fornells).

Na dirki Shimano Super Cup Massi Banyoles tudi dva veterana

V kategoriji master 40 je v konkurenci skoraj 50 kolesarjev nastopil Mitja Tancik (Misser Project), osvojil deveto mesto in za zmagovalcem Pablom Egedo Maldonadom (Protour Bon) zaostal dobre štiri minute in pol. V najstarejši katgoriji master 60 pa je Aleš Boben (MTB Trbovlje) osvojil enajsto mesto. Slavil je Frederic Garcia (Team VCMAPV).

Vse vrstne rede najdeš na supecupmtb.com.

V Banyolesu tudi elita svetovnega MTB

Victor Koretzky (Specialized Factory Racing) je prepričljivi zmagovalec dirke, ki jo je v svoji karieri osvojil že četrtič. Na drugo in tretje mesto sta se s 36 oziroma 48 sekundami zaostanka uvrstila člana Team BMC Jordan Sarrou in Titouan Carrod. Je bila pa moška startna vrsta “nabita” z velikimi imeni krosa. Četrto mesto je osvojil Vlad Dascalu (Trek Factory Racing – Pirelli), Luca Schwarzbauer (Canyon CLLCTV) je bil peti. David Valero Serrano (BH Coloma Team) sedmi, Pierre De Froidmont (Orbea Factory Team) deveti, Carter Woods (Giant Factory Off-Road Team XC) je osvojil enajsto mesto. Ondrej Cink (Primaflor Mondraker Racing Team) sedemnajsti, Sam Gaze (Alpecin Deceuninck) osemnajsti …

V ženski konkurenci je slavila svetovna prvakinja Pauline Ferrand-Prevot (Ineos Grenadiers). Na drugo mesto se je uvrstila olimpijska prvakinja Jolanda Neff (Trek Factory Racing – Pirelli), ki je zaostala dobro minuto. Še dvajset sekund več je znašal zaostanek tretjeuvrščene Savilie Blunk (Rockrider Ford Racing). V prvi deseterici se je zvrstilo še nekaj imen svetovnega pokala. Evie Richards (Trek Factory Racing – Pirelli) na četrto mesto, Chiara Teocchi (Orbea Factory Team) na peto, Sina Frei (Specialized Factory Racing) na šesto, Anne Tauber (Orbea Factory Team) na sedmo in Janika Loiv (KMC Ridley MTB) na deseto mesto.

Posnetek moške in ženske elitne preizkušnje Shimano Super Cup Massi najdeš na tem mestu.

Naslovna fotografija Shimano Super Cup Massi

Preberi še

Chelva: Mladi Slovenci kraljujejo v Španiji
Shimano Super Cup Massi: Slovenci odlično

Sledite nam