Tahnee Seagrave
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
15. julija 2021

Najhitrejši tekmovalci v spustu se vračajo. 15. avgust bo dan finalnih voženj spusta za svetovni pokal v Maribor bike parku Pohorje. Vstopnice od jutri pri Eventimu.

Za nami sta dirki v spustu za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu Mercedes-Benz UCI v Leogangu v Avstriji in Les Getsu v Franciji, pred vrati pa tretja dirka v Mariboru. Svetovni pokal pri na Mariborsko Pohorje že enajstič od leta 1999. Od nedelje, dneva finalnih voženj, nas danes loči natanko mesec dni.

Monika Hrastnik
Monika Hrastnik, Maribor 2020, foto Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Vstopnice zdaj pri roki

Doslej so bile vstopnice na voljo le pri prirediteljih na email naslovu office@worldcup.si, kjer jih še vedno lahko dobite. A odslej so naprodaj tudi preko sistema Eventim, torej na eventim.si in na bencinskih servisih Petrol.

Na voljo so enodnevne (le za nedeljo) in dvodnevne vstopnice. Enodnevne v predprodaji po 20 €, za otroke do 15. leta 11 €, dvodnevne pa po 25 oziroma 13 €.

Pri blagajni na prireditvi bodo cene malenkost višje: 23 € za nedeljsko in 17 € za vikend vstopnico oziroma 13/15 € za 6- do 15-letnike.

Vstopnice vključujejo dostop do cilje arene, razstavnega prostora in prostora za ekipe ter enkrat dnevno enosmerni prevoz z gondolo ali sedežnico Radvanje.

Mlajši od 6 let imajo prost vstop.

Na voljo so tudi VIP vstopnice, ki vključujejo še pogostitev in parkiranje.

Cenik (tu so navedene cene na dan prireditve).

PCT

Gledalci morajo biti cepljeni, testirani ali pa preboleti Covid-19, kar morajo ob morebitnem inšpekcijskem pregledu tudi dokazati z ustreznimi potrdili.

Novo na progi

Na progi svetovnega pokala, ki je izven tedna dirke seveda odprta tudi za goste parka, so v prejšnjem tednu na novo uredili prvi del do vstopa v gozd. Naslednji teden uredijo odsek v prvem gozdu, nato se lotijo prehoda do novega ciljnega prostora ter urejanja ciljne arene.

Prostovoljci

Kaj pa delovne počitnice na Pohorju? Prostovoljcev ni nikdar preveč. Več in prijaave na www.worldcup.si/volunteers.

Parada in paralelni slalom

Ne pozabi na zabavni novosti letošnjega svetovnega pokala v Mariboru. O tem smo pisali tu: Svetovni pokal Maribor: Letos parada in paralelni slalom

Evropski pokal in prvenstvo

O dirkah, ki začnejo avgustovski tekmovalni program na Pohorju, smo že pisali. Do evropskega pokala iXS Downhill Cup so manj trije tedni! Več o tem objavimo naslednji teden, zaenkrat pa največ informacij vključno s prijavami najdete tu:

  • Evropski pokal iXS Downhill Cup Maribor, UCI C1, na www.ixsdownhillcup.com
  • Evropsko prvenstvo v spustu (člani, mladinci, veterani, mladi, m+ž) na uec.ch

Več o EP in iXS naslednji teden. Ampak hej, domači dirkači, zbudite se, prijavit se bo treba!

Naslovna fotografija: Tahnee Seagrave, Maribor 2020, foto Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool.

maribor world cup
Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam