KoloPark Aleja
8. oktobra 2022

KoloPark Aleja je bil prva postaja in ogrevanje pred BMX Race Ljubljana 2022. Zabavno in resno tekmovanje hkrati.

Prireditelji največjega slovenskega BMX race dogodka so šli letos še korak dlje, saj so petkovo popoldne pred dirkaškim vikendom organizirali Pumptrack Challenge oziroma spopad kolesarja s štoparico, in to na grbinastem poligonu. Lokacija? KoloPark Aleja v Šiški.

Bogat denarni sklad in atraktivne vožnje

Ena kategorija in denarni sklad 600 evrov, ki se je razdelil med najhitrejše tri kolesarje. Mamljiva nagrada in osnoveni izračun, da je “zaprt” grbinast poligon še eden izmed tistih, ki so ga zgradili pri Alliance ASE moč prepeljati pod 13 sekundami. Petnajst prijavljenih kolesarjev, najmlajši je štel 12 let, se je spopadlo s štoparico, na voljo pa so imeli dva poizkusa. V mednarodni konkurenci, na izziv se je prijavil tudi italijanski prvak v tej disciplini Martti Sciortiono, je bil najhitrejši tekmovalec Bikehanic -20 Chocolate Nejc Heric. Slednji je dokazal,da se da voziti krepko pod trinajstimi sekundami. Kratka in sladka zabava pred uvodom v BMX Race Ljubljana 2022.

Končni vrstni redi (štel je hitrejši čas dveh voženj)

KoloPark Aleja in zabava za najmlajše

KoloPark Aleja je bil tudi zadnje prizorišče Pokala z Jako Remcem, rekreativne prireditve in zabave za najmlajše. Pred tem so se podobni dogodki razvrstili še na KoloParkih Bežigrad, Nove Fužine, Spodnja Šiška in Vič. Več o letošnjem pokalu na kd-rajd.si.

Fotografije Grega Stopar @stopargrega

Preberi še

Izredna sezona BMX dirkanja se bo zaključila z mednarodno dirko BMX Race Ljubljana

Sledite nam