1. marca 2020

Slaba novica s Portugalske: najhitrejši slovenski tekmovalec v spustu se je poškodoval pri padcu, več bo znanega po pregledu doma.

Natanko dva meseca pred spustom za svetovni pokal v Mariboru je iz Louse v Portugalskem, kjer se bo 21. in 22. marca svetovni pokal začel, prišla slaba novica.

Takole pravi Jure Žabjek, najhitrejši slovenski tekmovalec v spustu zadnjih sezon:

“Po koncu lanske sezone sem šel na operacijo s katero sem želel povečati gibljivost prsta na levi roki, saj me je to oviralo na dolgih progah. Po operaciji in fizioterapijah se je stanje izboljšalo, a polne gibljivosti še ni bilo in je očitno nikoli ne bom imel.

Kljub temu sem se pripravil bolje kot kadarkoli prej, fizično in na kolesu sem se počutil vrhunsko, žal pa se je vstop v sezono prekinil, ko sem se s pedalom zataknil ob nizko drevo in me je vrglo čez krmilo.”

“Zapestje so mi na tukajšnji urgenci slikali, rentgenski posnetek pa ni pokazal zloma. Gibanje zapestja je zelo omejeno in zato bom takoj po vrnitvi v Slovenijo opravil dodatne preiskave in s pomočjo specialistov ugotovil, kaj točno je narobe.

Težko je napovedati kdaj bom na kolesu, s temi majhnimi koščicami se pač ni dobro igrati in je najbolj pomembno, da se vse dobro pozdravi. Zadnja stvar, ki si jo želim je, da bi se to vleklo čez večji del sezone. Držite pesti, da bo vse to hitro za mano in bom lahko normalno treniral in dirkal.”

Foto Klemen Humar

Sledite nam