Loana Lecomte
13. julija 2021

Državna prvenstva v krosu v Italiji, Franciji in Združenih državah, v ZDA še v spustu. Na OI brez navijačev. Tom Pidcock pravi? Wyn TV v La Thuile kramljal tudi z Vidom.

OI Tokio

Zaradi povečanja okužb s koronavirusom v Tokiu so organizatorji sklenili, da se bodo olimpijske igre odvijale brez gledalcev. Že tako zamaknjena prireditev iz leta 2020 bo v letošnjem letu nekako “žalostna,” saj brez navijačev ni največjega športnega dogodka. Tako bomo lahko za naše športnike in športnice navijali le pred TV in ostalimi ekrani. Časovnica in kje spremljati prenose gorskih in BMX kolesarjev sledi kmalu. Novičko lahko prebereš na pinkbike.com.

DP Italije v krosu

Na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu v Bielmonteju je naslov najboljšega osvojil Nadir Colledani (MMR Factory Racing Team) in tako potrdil odlično formo pred odhodom v Tokio. Drugo mesto z zaostankom 26 sekund osvojil še en potnik za OI Tokio Luca Braidot (Santa Cruz FSA MTB Pro Team), tretji je bil Daniele Braidot (CS Carabinieri), ki je zaradi defekta zaostal minuto.

Med ženskami je imela Eva Lechner (Centro Sportivo Esercito) na poti do naslova državne prvakinje obilico dela, saj je najbližjo zasledovalko Mariko Tovo (KTM – Protek – Elettrosystem) prehitela le za 12 sekund. Bron je osvojila Martina Berta (Centro Sportivo Esercito), ki je zaostala več kot minuto. Poročilo preberi na mountainbike.federciclismo.it.

DP Francije v krosu

Loana Lecomte (Massi) je potrdila prevlado še na francoskih tleh in v velikem slogu prišla do naslova članske državne prvakinje. Za minuto in pol je prehitela najbližjo zasledovalko Pauline Ferrand Prevot (Absolute – Absalon – BMC). Tretje mesto je pripadlo Leni Geraultt (Team Vca Anjo Sasterion).

Pri moških je Maxime Marotte (Santa Cruz FSA MTB Pro Team) za sedemnajst sekund ugnal Jordana Sarrouja (Specialized Racing), tretji je bil s skoraj dvema minutama zaostanka Titouan Carod (Absolute – Absalon – BMC).

Ameriški državni prvaki so …

Spust

Dakotah Norton (YT Mob) je odlično formo nakazal že na uradnem treningu in v razvrstitveni vožnji. Nato pa v finalu svoj čas izboljšal za štiri sekunde (3:24,980) in drugouvrščenega Luco Shawa (Santa Cruz Syndicate) prehitel za dobro sekundo. Tretji je bil Austin Dooley, četrto mesto pa je osvojil Aaron Gwin (Intense Factory Racing), ki mu je po razvrstitveni vožnji kazalo mnogo boljše.

Naslov najboljše je osvojila Kaley Skelton (KHS Factory Racing – Monster Energy).

Kros

V moški elitni kategoriji je Keegan Swenson (Santa Cruz – Monster Energy) ubranil naslov, drugo in tretje mesto sta osvojila Stephen Davoust in Luke Vrouwenvelder. Pri dekletih brez Kate Courtney na startu in zmaga za Erin Huck (Scott Shimano / StansNoTubes Boiron USA), ki je poleg Kate Courtney potnica iz Združenih držav na OI Tokio.

Tom Pidcock pravi, da je rojen za gorsko kolo

Mladi Britanec, ki je lani zaznamoval svetovno prvenstvo v Leogangu, ko je osvojil naslov najboljšega v olimpijskem krosu v kategoriji U23 in bil najhitrejši še v dirki z e-gorskimi kolesi, je tudi letos, čeprav je začel v “zadnji” startni vrsti, med elito dokazal, da je v prihodnosti potrebno računati nanj!

Wyn TV tudi z Vidom Peršakom

Po prvi dirki EWS v La Thuile je Wyn Masters v svojem stilu izprašal najbolj divje enduraše sezone. Kramljal je tudi z našim asom Vidom Peršakom (Orbea Fox Enduro Team). Poročilo s prve dirke najdeš tudi na mtb.si: Vid Peršak peti na EWS La Thuile!

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške: Snowshoe bo nadomestil odpovedani Ft. William

Sledite nam