Thibaut Daprela
29. junija 2021

Dirka švicarskega pokala PROFFIX skoraj kot svetovni pokal. Tekmovati so začeli tudi v Franciji, tako v krosu kot v spustu. Wyn TV se javlja z druge preizkušnje svetovne serije v enduru.

Loana zopet s prestavo več

Na otvoritveni dirki francoskega pokala v olimpijskem krosu je Loana Lecomte (Massi) prepričljivo slavila zmago pred aktualno svetovno prvakinjo Pauline Ferrand Prevot. V cilju je bila skoraj dve minuti pred tekmovalko ekipe Aboslute Absalon – BMC. Na tretje mesto se je uvrstila Avstrijka Mona Mitterwallner, ki je zaostala še 40 sekund več. V prvi deseterici najdemo še nekaj tekmovalk, ki krojijo sam vrh svetovnega pokala: Kanadčanka Catharine Pendrel, Estonka Janika Loiv, Nemka Ronja Eibl. Na 11. mesto se je uvrstila Julie Bresset, nekdanja številka ena v krosu in klubska kolegica Loane Lecomte.

Pri moških je bil najmočnejši zmagovalec letošnje dirke za svetovni pokal v Albstadtu Victor Koretzky (KMC – Orbea). Drugo mesto je osvojil svetovni prvak Jordan Sarrou (Specialized Racing), tretji je bil še en Francoz Antoine Phillpp (Giant Factory Off Road Team).

Vrstni redi na uci.org.

Kate in Lars v Švici

Na četrti dirki švicarskega pokala PROFFIX Swiss Bike Cup je zmagal Lars Forster (Scott-Sram MTB Racing Team) in nakazal dobro formo za prehajajoči dirkaški vikend svetovnega pokala v Les Getsu. Dobre pol minute zaostanka in drugo mesto je pripadlo Albinu Vitalu (Thomus RN Swiss Bike Team), tretji je bil Andri Frischknecht (Scott-Sram MTB Racing Team).

V Savogninu je veliko vrnitev na dirke najvišjega nivoja dočakala Kate Courtney (Scott-Sram MTB Racing Team), ki je zelo hitro sanirala poškodbo roke, ki jo je staknila v Novem Mestu na Moravskem. Z zmago je nakazala, da bo v prihajajočem dirkaškem vikendu potrebno računati tudi nanjo. Drugo mesto je osvojila Alessandra Keller (Thomus RN Swiss Bike Team), ki je zaostala 16 sekund. Tretje mesto je pripadlo Jani Belomojni (CST PostNL Bafang MTB Racing Team). Med prvo deseterico najdemo še Ramono Forchini, Elizabeth Brandau, Elizabeth Osl …

Vrstni redi na abavent.de.

Ženska preizkušnja v Savogninu

Celoten posnetek ženske dirke pokala PROFFIX. Moško preizkušnjo najdeš na tem mestu.

Francoski pokal v spustu

Les Arcs je gostil prvo dirko francoskega pokala v spustu. Zmage se je veselil moštveni kolega Monike Hrastnik Benoit Coulanges (Dorval AM Commencal), na drugo mesto se je uvrstil Antoine Pierron (Commencal Nobl), tretji najhitrejši je bil še en iz družine Pierron Baptiste (Dorval AM Commencal). Pri ženskah je slavila Marine Cabirou (Scott Downhill Factory). Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili Mathilde Bernard in Lauryne Chappaz.

Vrstni redi

Poškodovana Daprela in Pierron

Francoski pokal v spustu se ni začel po načrtih ekipe Commencal Muc-Off by Riding Addiction. Thibaut Daprela in Amaury Pierron sta hudo padla. Daprela si je zlomil nos in pregriznil jezik, tako da je bilo potrebnih kar nekaj šivov. Daprela je v ”storyju” na svojem profilu Instagram @thibautdaprela pokazal posledice padca. O odhodu na svetovni pokal konec tedna še razmišlja.

Amaury Pierron je padel na skoraj istem delu kot Daprela, le da v kvalifikacijski vožnji, in dobil hud udarec v prsni koš. S helikopterjem so ga prepeljali do najbližje bolnišnice. Kako je z njim, se točno še ne ve. Novice spremljaj kar na @amauryierron4.

Wyn TV in druga dirka svetovne serije v enduru

Wyn Masters in njegovi intervjuji po zaključenih tekmovanjih. Tokrat sproščeno, zabavno iz Val di Fasse.

Na naslovni fotografiji Thibaut Daprela. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Prejšnje

Mednarodne dirkaške: Internazionali d’Italia, ultramaraton in še kaj

Sledite nam