Mednarodne dirkaške, Pedro Ferreira
1. marca 2022

Ulični spust v Valparaísu, spust v Tennesseeju, etapna dirka ABR, kros v Banyolesu, dirka v Alanyji, pokal v Portoriku, kros v Veroni in DP na Novi Zelandiji.

Red Bull Valparaíso Cerro Abajo Urban DH 2022

Eden najbolj znanih uličnih spustov je v osemnajsti ponovitvi ostregel z atraktivnimi vožnjami, tudi s padci, najgrši je bil zagotovo padec Britanca Bernarda Kerra, ki jo je skupil že v kvalifikacijah in nato v finalu ni nastopil. Njegov padec najdeš na Instagramu @bernard_kerr. Zmagovalec dirke je postal Čilenec Pedro Ferreira, ki je drugouvrščenega Čeha Tomaša Slavika prehitel za le 4 stotinke sekude. Tretji je bil Nemec Johannes Fischbach, ki je zaostal dobre tri desetinke.

ABR by Garmin

Andalucia Bike Race je končana. Med 21. in 26. februarjem so se v Andaluziji potili na prvi dirki sezone, ki že drugo leto zapored del elitne serije dirk Mednarodne kolesarske zveze UCI v maratonu. S šestimi etapami sta pri moških najhitreje opravila Nemec Andreas Seewald in Čeh Martin Stošek, pri dekletih pa sta bili prepričljivo nahitrejši Švicarka Ariane Lüthi in Južnoafričanka Amy McDougall. Odlično tretje mesto je v paru z Nemko Stefanie Dohrn zasedla bosanska zvezdnica krosa Lejla Tanović. Poročilo najdeš na bikemagazin.info, vrstni redi so na voljo na mtbdata.com.

Copa Catalana Internacional 2022 Banyoles

Francoz Titouan Carod (BMC Mtb Racing) in aktualna svetovna prvakinja v olimpijskem krosu, Britanka Evie Richards (Trek Factory Racing), sta zmagovalca močne dirke katalonskega pokala. Drugo in tretje mesto v močni moški kategoriji sta osvojila Švicarja Filippo Colombo (BMC mtb Racing) in Thomas Litscher (Kross Orlen Cycling Team), pri ženskah pa sta na stopničke stopili še Švicarka Alessandra Keller (Thomus Maxon) in Britanka Annie Last (Scott Racing UK).

Alanya MTB Cup

V Turčiji se je tekmovalna sezona v olimpijskem krosu začela že pred dvema tednoma, v nedeljo pa je potekala prva dirka razreda C1, ki je privabila mnogo znanih kolesarskih imen. Pri moških so na prve tri stopničke stopili Francoza Joshua Dubau in Stephane Tempier, tretje mesto pa je osvojil belgijski zvezdnik ciklokrosa in zmagovalec svetovnega pokala 2021/2022 Eli Iserbyt. Pri damah je bilo nekaj manj znanih imen, prva trojica,ki je osvojila največ točk UCI pa je bila: Čehinja Tereza Tvaružkova, Rusinja Viktoria Kirsanova in Čehinja Jana Czecinkarova. Vrstni redi

Puerto Rico MTB Cup

V Portoriku je bila pretekli vikend tudi dirka razreda C1. V ženski kategoriji je zmagala nekdanja svetovna prvakinja Američanka Kate Courtney, pri moških pa se je na najvišjo stopničko zavihtel Kolumbijec Jhonnatan Botero Vilegas. Na mtbdata.com.

DP Nova Zelandija

Na Novi Zelandiji je potekalo državno prvenstvo v olimpijskem krosu in v spustu. Prvaki v krosu so postali Anton Cooper (moški eite), Sammie Maxwell (ženske elite), James Officer (mladinci), in Maria Laurie (mladinke). Najboljši spustaš je v moški elitni kategoriji postal George Brannigan, med ženskami pa je slavila Jess Blewitt. Mladinski kroni sta odnesla Lachlan Stevens-Mcnab in Jenna Hastings.

DH Southeast Series

Na jugovzhodu ZDA se je začela serija dirk v spustu. V moški konkurenci je premočno slavil Luca Shaw (Canyon Collective), pri ženskah pa je na najvišjo stopničko stopila Rachel Pageau. Vrstni redi na zone4.ca.

Verona MTB International

Tudi Italijani se pripravljajo na pomladne MTB klasike. Kot uvod je tokrat štela dirka razreda C2, ki je bila v Veroni. Zmagala sta Italijan Simone Avondetto (Wilier Pirelli) in Avstrijka Laura Stigger (Specialized Factory Racing).

Na naslovni fotografiji Pedro Ferreira, foto Gary Go / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam