Mednarodne dirkaške, Alan Hatherly
24. februarja 2022

Padec Brosnana na DP, v Chelvi konkurenca kot v svetovnem pokalu, v Južni Ameriki začetek sezone v krosu, Davison zaključuje z največjimi dirkami.

Internacionales XCO Chelva

Na dirki v Španiji so na plano prilezli skoraj vsi najboljši tekmovalci in tekmovalke v olimpijskem krosu. Startna lista je bila skoraj enaka tisti v svetovnem pokalu. V elitni ženski kategoriji je zmago slavila Jolanda Neff (Trek Factory Racing XC), v moški pa Alan Hatherly (Cannondale Factory Racing). Vrstne rede najdeš na mtbdata.com.

Tropical MTB Challenge

V Portoriku je potekala dirka v olimpijskem krosu, ki je bila tudi prva letošnja, ki je štela za točke svetovne serije UCI za mladince. Med ženskami je zmagala nekdanja svetovna prvakinja Kate Courtney (Scott-Sram mtb Racing). Med mladinci pa sta največ točk osvojila Cayden Parker in Bailey Cioppa. Na istem prizorišču je potekala tudi dirka v kratkem krosu. Vrstni redi.

Avstralsko DP v spustu

Novi državni prvaki so postali Connor Fearon pri moških elite, Ellie Smith pri ženskah, Remy Meier-Smith pri mladincih in Elise Empey pri mladinkah. Je pa finale dirke v spustu zaznamoval hud padec zvezdnika svetovnega pokala Troyja Brosnana, ki si je zlomil gleženj. Nič kaj nedolžen padec si lahko ogledaš na njegovem profillu Instagram @troybrosnan. Vrstne rede najdeš tukaj.

Lea Davison

Američanka je po dvajsetih letih tekmovanj, od tega kar šestnajst let na najvišjem nivoju, naznanila konec bogate športne kariere, v kateri je osvojila pet naslovov ameriške prvakinje v olimpijskem in kratkem krosu, se dvakrat uvrstila na olimpijske igre ter na svetovnih prvenstvih dvakrat stala na odru za zmagovalke. Davison je večino let je vozila za moštvi Specialized Factory Racing in Cliff Pro Team. Zadnji odmevnejši rezultat je z osmim mestom dosegla na lanskem finalu svetovnega pokala v Snowshoe, ko je osvojila osmo mesto. @leaeatsalot

lea davison, jolanda neff, catharine pendrel, irina kalentyeva, gunn rita dahle flesjaa, lenzerheide 2015
Lea Davison leta 2015 v Lenzerheideju z drugim mestom na odru za zmagovalke. Družbo ji delajo Jolanda Neff, Catharine Pendrel, Irina Kalentjeva in zmagovalka Gunn Rita Dahle Flesja. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Na naslovni fotografiji Alan Hatherly. Foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool.

Prejšnje

Mednarodne dirkaške

Sledite nam