Mednarodne dirkaške
6. maja 2024

Vita in Evie brez EP, Valttieri gre na SP, video vrhunci z dirke v Škotskem višavju, živahno na Rabu in ob Gardskem jezeru.

Vita Movrin

Čeprav je uspešno zaključila dirko državnega prvenstva v kratkem krosu, ki se je v nedeljo odvila v Bike parku Ljubljana, je Vita Movrin sporočila, da se zaradi zdravstvenih težav ne bo udeležila prihajajočega evropskega prvenstva v kratkem in olimpijskem krosu v Romuniji. Vita, želimo ti, da se kar se da hitro pozdraviš!

Rab Island Hero

MTB dirka na kvarnerskem otoku Rab, ki jo organizira Adriabike, zopet s četo slovenskih tekmovalcev. Absolutno je na najdaljši razdalji slavil Luka Tavčar, na krajši razdalji je bil prepričljivo najhitrejši Timotej Banovec.

Vse vrstne rede najdeš na adriabike.hr.

Evie Richards

Nekdanja svetovna prvakinja v olimpijskem krosu Britanka Evie Richards je na drugi dirki svetovnega pokala v kratkem krosu v brazilski Araxi pri padcu utrpela pretres možganov. Sedaj je sporočila, da zaradi slabšega počutja ta teden ne bo nastopila na evropskem prvenstvu. Več izveš na brujulabike.com.

Bike Festival Riva 2024

Tradicionalni kolesarski festival ob Gardskem jezeru vsako leto privabi tudi množico slovenskih kolesarskih navdušencev. Mnogi se preizkusijo tudi na dirkah. Na najdaljši razdalji na skoraj 83-kilometrskem krogu, imenovanem Ronda Extrema, se je izmed Slovencev najvišje zavihtela Špela Škrajnar, ki je v med veterankami osvojila prvo mesto. Vse vrstne rede najdeš na datasport.com.

Valttieri Bottas

Ko se dirkač F1 zaljubi v gravel, je lahko tudi usodno. Finski šampion Valttieri Bottas se je v Južni Afriki udeležil kvalifikacijske preizkušnje za letošnje svetovno prvenstvo in v svoji starostni kategoriji osvojil šesto mesto. To pa pomeni, da se je Botas s tem dosežkom kvalificiral na SP, ki ga letos gostijo v Belgiji.

Pojdimo v Fort William

Eno najbolj znanih prizorišč dirk svetovnega pokala v spustu je gostilo prvo dirko letošnjega svetovnega pokala v spustu. Poročili z dirke: Fort William: Kvalifikacije in članska polfinala in Fort William: DH klasika, ki nikdar ne razočara

Monika Hrastnik po dirki

Video vrhunci moške elitne divizije

Čeprav bi Aarona Gwina raje videli na progi, se je petkratni zmagovalec seštevka svetovnega pokala v spustu prelevil v strokovnega komentatorja. Gwin očitno uživa tudi v tej vlogi, ti pa si oglej, kako težka je proga na pobočju Nevis Range.

Video vrhunci ženske kategorije elite

Med ženskami bo lets kar napeto. Čeprav je na dirki slavila nesporna številka 1 lanske sezone, so si tekmovalke zelo blizu in vsaka manjša napaka pomeni mesto ali dve slabši rezultat.

Zmagovalna vožnja Loica Brunija

Super Bruni. Loic je tisti tekmovalec, ki takrat, ko je pod največjim pritiskom, vozi najboljše. Ni čudno, da je že petkrat oblekel mavrično majico.

Zmagovalna vožnja Valentine Höll

Vali je v spodnjem delu proge našla manjkajoče desetinke sekunde in na novem kolesu novi ekipi prinesla prvo letošnjo zmago.

Naslovna fotografija UCI Mountain Bike

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam