Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
20. aprila 2012

Dobrodelni projekt kolesarskega popotnika Dejana Glavnika bo stotim otrokom iz socialno sibkejših družin zagotovil najboljšo igračo, kar jo lahko imajo. Ta konec tedna v Preboldu 24-urna preizkušnja, vzpon, cici dirka, že nocoj koncert.

Dejan Glavnik, svetovni kolesarski popotnik, ki se je lani po petih letih kolesarjenja po vseh celinah vrnil domov, je pobudnik dobrodelne akcije z nazivom 100 koles za socialno ogrožene otroke v Sloveniji.

S prodajnimi razstavami fotografij bo Dejan zbiral denar za 100 koles in čelad za najmlajše, ki bi sicer otroštvo najverjetneje preživeli brez tega čudovitega pripomočka.

V okviru akcije bo ta konec tedna v Polzeli in okolici tridnevno kolesarsko dogajanje z vrsto prireditev.

  • V petek od 19. ure dalje prirejajo dobrodelni koncert s skupinami Fešta band, Alcotrans, Special Delivery (taisti kot na DH Trbovlje) in Legalo kriminalo.
  • V nedeljo bodo kolesarji naskočili goro Oljko nad Polzelo – da se ne bi kdo izgovarjal na hudo višinsko razliko, za 441 m je je.
  • S sobote na nedeljo bo na cestah v občinah Polzela, Žalec, Prebold in Braslovče potekala 24-urna vzdržljivostna dirka, med drugimi se je bodo udeležili ultrakolesarji Marko Baloh, Erik Rosenstein, Tomaž Perčič in pobudnik Dejan Glavnik.
  • V nedeljo se bodo na športnem igrišču v Polzeli na “cici dirki” pomerili najmlajši kolesarji med 4. in 12. letom.

www.100koles.si
www.facebook.com/100koles

Dejanova popotniška stran www.tourtheworld.si

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam