20. aprila 2012

Dobrodelni projekt kolesarskega popotnika Dejana Glavnika bo stotim otrokom iz socialno sibkejših družin zagotovil najboljšo igračo, kar jo lahko imajo. Ta konec tedna v Preboldu 24-urna preizkušnja, vzpon, cici dirka, že nocoj koncert.

Dejan Glavnik, svetovni kolesarski popotnik, ki se je lani po petih letih kolesarjenja po vseh celinah vrnil domov, je pobudnik dobrodelne akcije z nazivom 100 koles za socialno ogrožene otroke v Sloveniji.

S prodajnimi razstavami fotografij bo Dejan zbiral denar za 100 koles in čelad za najmlajše, ki bi sicer otroštvo najverjetneje preživeli brez tega čudovitega pripomočka.

V okviru akcije bo ta konec tedna v Polzeli in okolici tridnevno kolesarsko dogajanje z vrsto prireditev.

  • V petek od 19. ure dalje prirejajo dobrodelni koncert s skupinami Fešta band, Alcotrans, Special Delivery (taisti kot na DH Trbovlje) in Legalo kriminalo.
  • V nedeljo bodo kolesarji naskočili goro Oljko nad Polzelo – da se ne bi kdo izgovarjal na hudo višinsko razliko, za 441 m je je.
  • S sobote na nedeljo bo na cestah v občinah Polzela, Žalec, Prebold in Braslovče potekala 24-urna vzdržljivostna dirka, med drugimi se je bodo udeležili ultrakolesarji Marko Baloh, Erik Rosenstein, Tomaž Perčič in pobudnik Dejan Glavnik.
  • V nedeljo se bodo na športnem igrišču v Polzeli na “cici dirki” pomerili najmlajši kolesarji med 4. in 12. letom.

www.100koles.si
www.facebook.com/100koles

Dejanova popotniška stran www.tourtheworld.si

Sledite nam