Mednarodne dirkaške, Rok Naglič
29. aprila 2024

Naglič, Utranker in Mesojedec na Hrvaškem, Šerkezi v Nemčiji, Remec na Madžarskem, Hill bo še tekmoval, poškodovana Johanssen in Dubau, vrnil se je legendarni južnoameriški spust Santisimo.

Bike The Rock

Heubacher MTB Festival Bike The Rock je z dirkami v olimpijskem krosu štel tudi za pokal Bundeslige. Med mladinkami zmaga ni šla v domače roke, zmagala je Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana), ki že prvo sezono med mladinkami skoraj ne pozna poraza. Vrstni redi na my.raceresult.com.

MTB Croatia Cup

V Vodicah se je odvila dirka hrvaškega pokala, ki je štela tudi za točke Mednarodne kolesarske zveze UCI. Med elito je slavil Rok Naglič (Calcit Bike Team). Med mladinci Filip Utranker (KD Celje) in med mladinkami Zoja Mesojedec (MTB trail center Kočevje). Med kadeti oziroma v kategoriji do 17 let sta na najvišji stopnički stopila Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje) in Zoja Bolčina Ravnikar (Calcit Bike Team). Vrstne rede kategorij UCI si lahko ogledaš na uci.org, vse ostale rezultate in uvrstitve slovenskih tekmovalk in tekmovalcev najdeš na stoperica.live.

Jaka Remec

Na Madžarskem je na tekmovanju v disciplini prosti slog Jaka Remec (Unior – Sinter Factory Racing) zasedel tretje mesto in napovedal, da se vrača na stare tirnice oziroma med najboljše BMX freestylerje.

Sam Hill

Nekdanji večkratni svetovni prvak v spustu. Večkratni zmagovalec serije EWS, Avstralec Sam Hill, se je izpovedal na družbenem omrežju Instagram in zagotovil, da še ne misli iti v penzijo. Na informacijo, kdaj ga bomo lahko zopet videli na dirkah, pa še malo počakajmo.

Joshua Dubau

Francoski XC as si je ob padcu, ki ga je bil deležen na zadnji dirki kratkega krosa za svetovni pokal v Araxi, poškodoval komolec in bil operiran že v Braziliji. Ali bo Dubau, sicer član ekipe Decathlon Ford Racing Team, že nared do tretje preizkušnje v Novem Mestu na Moravskem, še ni znano.

Emil Johansson

Švedski slopestyler, trinajskratni zmagovalec festivala Crankworx in štirikratni prvak v slopestylu, je sporočil, da počasi sanira poškodbo ključnice, ki jo je staknil v Združenih državah Amerike.

Santisimo Downhill

Na južnoameriških tleh, natančneje v Peruju, se je po sedmih letih premora oziroma po deveti ponovitvi v program vrnil spust Santisimo. Na najvišji stopnički sta med elito stopila Eleonora Farrina in Tuhoto Ariki. Celotno poročilo s fotogalerijo najdeš na pinkbike.com.

Naslovna fotografija Calcit Bike Team

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam