Mednarodne dirkaške
20. februarja 2024

Gwin Racing s kolesi ameriškega proizvajalca, Morton na velikem S, Testa za NS Bikes, SP MTB na snegu, Schurter s Finijem, DJ Brandt in CLLCTV ter še malo CXa

Aaron Gwin

Petkratni zmagovalec seštevka svetovnega pokala je končno izdal, na kateri znamki koles bodo jezdili člani nove ekipe Gwin Racing. To je Crestline Bikes, mlada, komaj štiri leta stara ameriška blagovna znamka. A to še ni vse. Gwin je postal tretjinski lastnik tega podjetja. V letošnji sezoni bo zanimivo videti, kako se bo spustaška mašina odzivala na največjih dirkah spusta. crestlinebikes.com.

Gwin v podkastu za pinkbike.com

V intervjuju izveš vse. O solastništvu blagovne znamke, lastnem dirkaškem programu, o kolesarskem parku …

Remy Morton

Kanadski “trail builder” in freerider je s Commencala presedlal na Specialized.

Torquato Testa

Italijan nič več na kolesih Rose. Letošnjo sezono bo svoj “stil” izpopolnjeval na kolesih NS Bikes.

SP v snežnem kolesarjenju

Še video vrhunci iz Châtela. Poročilo tudi na mtb.si.

N1N0 in Sebastian

Švicar Nino Schurter in Danec Sebastian Fini Carstensen bosta na letošnjem ABSA Cape Epicu združila moči in tekmovala v paru. Ker Schurter vozi na Scottu, Fini pa na Lapierru, bosta tekmovala pod imenom World Bicycle Relief (mednarodna neprofitna organizacija s sedežem v Chicagu, ki je specializirana za obsežne celovite programe razdeljevanja koles za pomoč pri zmanjševanju revščine v državah v razvoju po vsem svetu).

DJ Brandt

Potem, ko se je moral ločiti od Nukeproofa in je bil dva meseca “brezposeln”, je Brandt še eden tistih, ki so okrepili Canyonov kolektiv.

Še zadnji izdihljaji letošnje sezone ciklokrosa

Exact Cross Sint-Niklaas – Waaslandcross

Na preizkušnji druge kategorije UCI je zmagal Michael Vanthourenhout, drugi je bil Eli Iserbyt (oba Pauwels Sauzen – Bingoal), tretje mesto je osvojil Lars van der Haar (Baloise Trek Lions). Med ženskami je suvereno slavila Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), drugo in tretje mesto sta si razdelili Laura Verdonschot (De Ceuster Bonanche) in Annemarie Worst (Cyclocross Reds). Vrstni redi.

Vrhunci ženske preizkušnje Exact Cross Sint-Niklaas

X²O Trofee Brussels

Na zadnji dirki pokala je med elito slavil Eli Iserbyt, ki je do konca bil boj za zmago z Michaelom Vanthourenhoutom (oba Pauwels Sauzen – Bingoal). Tretje mesto je osvojil Joris Nieuwenhuis. V ženski kategoriji je na najvišjo stopničko stopila Lucinda Brand (Baloise Trek Lions), ki je ugnala članici ekipe Crelan – Corendon Marion Norbert Riberolle in Manon Bakker.

Skupni zmagovalec letošnjega pokala X²O Trofee je postal Lars van der Haar, drugo mesto je pripadlo Iserbytu, tretje pa Vanthourenhoutu. Pri ženskah je skupno zmago osvojila Fem van Empel, Brand je druga, Annemarie Worst pa tretja. Vrstni redi na cyclocross24.com.

X²O Trofee Brussels, zaključek moške preizkušnje

Naslovna fotografija Crestline Bikes

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam